Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ - ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα 07/04/2017 
Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια 

Στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. υπήρξε συνάντηση των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Παναγή Κασσιανό. 

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

1. - Δεν θα υπάρξει Ενιαίος Πίνακας για τις προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18.

2. - Η Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. θα δημοσιευθεί μετά τις 25 Απριλίου 2017 και οι αιτήσεις θα κατατίθενται στις 13 Π.Δ.Ε. όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

3. -  Η Διεύθυνση μπορεί μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 11-04-2017 να δέχεται προτάσεις  για τη διαμόρφωση της Υπουργικής Απόφασης καθορισμού κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.  Εδώ πρέπει να τονιστεί πως αλλαγές μεγάλες δεν μπορούν να γίνουν και όσες γίνουν θα πρέπει να μην χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση. Επίσης κατά την εκτίμησή μας ο τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. χρειάζεται να τεθεί σε σοβαρή Διαβούλευση από πλευράς Πολιτείας, όπου θα καταγραφεί η άποψη της βάσης, δηλαδή των αναπληρωτών, καθώς και η άποψη των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων του χώρου. Μόνον έτσι θα επιτευχθεί μια δίκαιη αντιμετώπιση του τρόπου πρόσληψης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., διότι αυτό που γίνεται τώρα είναι αποσπασματικό, πρόχειρο και πολύ πιεστικό για να αποφέρει ωφέλειες επί του αντικειμένου.

4. - Στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από αβλεψία δεν υπάρχει το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π και αυτό το λάθος θα διορθωθεί. Όπως και να έχει όμως το προσωπικό αυτό "μετακομίζει" από τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε. κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Π. Κασσιανού, γεγονός το οποίο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και τους λόγους θα τους αναλύσουμε ενδελεχώς όταν προκύψει μια επίσημη τοποθέτηση, σε επίπεδο Οργανογράμματος, από πλευράς Υπουργείου.

Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

2 σχόλια:

  1. κ.Βούγια, τί θα γίνει με τη φετινή προϋπηρεσία; Εμείς ακόμη δουλεύουμε.. Τέλη Ιουνίου θα έχουμε λάβει το χαρτί προϋπηρεσίας..:0 (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που και πως μπορούμε να υποβάλουμε προτάσεις? Η αναβολή στράτευσης γιατί να μη μετράει και να αποκλείεται κάποιος, παρότι δεν έχει υποχρεώσεις στρατιωτικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή