Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Κωνσταντόπουλου αναφορικά με το θέμα της Τροπολογίας για το θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε.


Αθήνα, 30 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου:

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής το Υπουργείο Παιδείας έθεσε αιφνιδιαστικά με σχετική τροπολογία το θέμα των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής των κλάδων ΠΕ 61 και ΠΕ71.
Δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν εσφαλμένες αναφορές του τύπου για τη στάση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη απέναντι στην τροπολογία αυτή κατά την ψηφοφορία του Νομοσχεδίου και αναπαραγωγή των ειδήσεων αυτών στο διαδίκτυο, διευκρινίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της και ψήφισε ΟΧΙ στην τροπολογία, η οποία απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
Θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι ότι προϋπόθεση διορισμού αποτελεί το βασικό πτυχίο. Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές δεν αποτελούν τίτλο διορισμού, αλλά προσόν μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου