Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ




Τροπολογία Υπουργείου Παιδείας για Αναπληρωτές και Ειδική Αγωγή
Κυνική ομολογία συνέχισης της αδιοριστίας τουλάχιστον μέχρι το 2019!!!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ομολογεί ότι δε θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί - τουλάχιστον μέχρι το 2019! Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών, ξεκαθαρίζει ότι:
 «η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017 - 2018 και 2018 - 2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους (...) Οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων».
Με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωδικοποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία για την Ειδική Αγωγή από το 2008 έως το 2016, επιβεβαιώνοντας όλα εκείνα τα άρθρα που έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, των Εκπαιδευτικών Ειδική Αγωγής, (αναπλήρωση, ωρομισθία, άδειες, μόρια κ.ά.). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να διαμορφώνει κατά το δοκούν τις «ανάγκες» στην ΕΑΕ, τα κριτήρια προσλήψεων και τις ίδιες τις προσλήψεις! Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υποβάθμιση του πτυχίου των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και το πέταγμα των συναδέλφων στην ανεργία, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό τους υπόσχονταν διορισμό, μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς παρόμοιος φαίνεται να είναι ο σχεδιασμός και στο ΕΕΠ – ΕΒΠ!

Η τροπολογία αυτή είναι πρόκληση και δεν πρέπει να τη δεχτούμε!

Δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνει μόνιμο το καθεστώς της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας. Να μη δεχτούμε τη συνεχή υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με νέα μέτρα. Η πολιτική της αδιοριστίας και των περικοπών είναι η άλλη όψη του ίδιο νομίσματος. Την ίδια στιγμή τσακίζουν τους εργαζόμενους με νέα μέτρα, κόβουν έναν ολόκληρο μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου και μία ολόκληρη σύνταξη από τη μείωση της προσωπικής διαφοράς.

Συνάδελφοι,
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας, δε θα μας χαριστεί!!

Δεν μπαίνουμε στη λογική των κριτηρίων που μας διασπά και βολεύει την κυβέρνηση. Μέσα στο σωματείο μας, όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές, παλεύουμε και απαιτούμε:

ü  ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ  τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
ü  ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ü  Άμεση καταβολή των μισθών για όσους συναδέλφους είναι ακόμη απλήρωτοι και άμεση καταβολή όσων δικαιούμαστε βάσει της μισθολογικής μας κατάταξης.
ü  Πρόσληψη όλων μας από την 1η Σεπτέμβρη. Ταμείο ανεργίας για όλους για όλο το διάστημα της ανεργίας
ü  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.

Το σωματείο μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή μας:
·       στην κινητοποίηση των συλλόγων την Τετάρτη, 5 Απρίλη στη 1μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου (τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας).
·       στο Συλλαλητήριο των σωματείων στις 7 Απρίλη , μέρα συνεδρίασης του Eurogroup ,στις 7μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στα νέα μέτρα.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ

ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ –ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου