Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: Νέα Ανακοινοποίηση του Ενημερωτικού σχετικά με τη συνάντηση με τον Δ/ντή Ε.Α.Ε. για τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

 
Τη Μ.Τρίτη 11 Απριλίου, στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προϊσταμένου της Δ/νσης κου Κασσιανού και του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (παρόντες ήταν ο πρόεδρος κος Καρπενησιώτης, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσων κος Παπαευαγγέλου, η ταμίας κα Αλμπάνη και από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής η κα Χάσκαρη Σοφία συνάδελφος αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός και ο αιρετός του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κος Αρβανίτης Δημήτρης). Η συνάντηση αφορούσε την τοποθέτηση της ομοσπονδίας σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών και την επικείμενη εγκύκλιο που θα εκδοθεί. Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρουσίασε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης στην οποία συμμετείχαν: 8 από τους 10 περιφερειακούς συλλόγους (οι δύο εξ αυτών εκπρόσθεσμα), συνάδελφοι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου δεν έχει συσταθεί περιφερειακός σύλλογος, καθώς και συνάδελφοι αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 Από το διάλογο βγήκε το συμπέρασμα ότι δε θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την περσινή εγκύκλιο.

Πιθανές αλλαγές:

Το βασικό πτυχίο θεωρείται τυπικό προσόν διορισμού σύμφωνα και με τα ισχύοντα. Βέβαια η κατοχή ΜΤΣ στη λογοθεραπεία που συνοδεύεται από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν μπορεί να μην θεωρηθεί ως προσόν απαραίτητο για να μπορέσουν να κάνουν οι συνάδελφοι αίτηση.

Όσον αφορά τη μοριοδότηση συναδέλφων ΕΒΠ που είναι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, θα ξεκινάει για όλους από την ίδια βαθμολογική βάση του 10 αλλά θα υπάρχει διαφορά στον συντελεστή με τον οποίο θα υπολογίζονται τα μόρια για τους απόφοιτους των ΙΕΚ (ο συντελεστής θα είναι μεγαλύτερος του 0,75).

Οι τίτλοι σπουδών που δίνουν συνάφεια ταυτόχρονα στον κλάδο αλλά και στην ειδική αγωγή δεν θα μοριοδοτούνται αθροιστικά.  Η αναγνώριση συνάφειας των ΜΤΣ στον κλάδο ή την ειδική αγωγή, αυτόματα πρέπει να οδηγεί στην αναγνώριση των τίτλων για την μισθολογική τους κατάταξη. Η αναπληρώτρια συνάδελφος έθεσε το θέμα της ισότιμης μοριοδότησης των ΜΤΣ με συνάφεια στην ειδική αγωγή ζητώντας την τροποποίηση της εγκυκλίου σ' αυτό το σημείο.

Στην περίπτωση που σε μια περιφέρεια δεν υπάρχει ΕΕΠ ή ΕΒΠ που να κατέχει πιστοποίηση braille ή νοηματικής, θα αναζητούνται υποψήφιοι σε άλλη περιφέρεια. Εάν δεν υπάρχουν ούτε σε αυτή την περίπτωση, τότε θα αναζητούνται οι συνάδελφοι με λιγότερα προσόντα που θα φοιτούν σε αντίστοιχα προγράμματα (κατά προτίμηση τελειόφοιτοι), και εν τέλει θα γίνονται δεκτοί υποψήφιοι χωρίς το αντίστοιχο προσόν.

Η προϋπηρεσία εκτός ειδικής αγωγής θα προσμετράται όπως σήμερα, μέχρι τρία μόρια, και εξετάζεται η πιθανότητα να αναγνωρίζεται, εφόσον είναι στον κλάδο, ανεξάρτητα εάν αποδεικνύεται ότι έχει παρασχεθεί σε ΑμεΑ ή όχι. 

Η μοριοδότηση της αναπηρίας αλλά και της πολυτεκνίας και τριτεκνίας, θα γίνει με τον τρόπο που έχει αποφασισθεί και ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, γιατί με βάση υπολογισμούς που έχουν γίνει δεν ξεπερνούν το μέγεθος της προϋπηρεσίας αλλά και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. Όπως και για τους εκπαιδευτικούς έτσι και για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα είναι 0,25 ανά μήνα.

Στη νέα εγκύκλιο η παιδαγωγική επάρκεια θα παραμείνει απαραίτητο προσόν για τους απόφοιτους ΤΕ. Για φέτος η προϋπηρεσία, εξαιτίας του σύντομου χρόνου μέσα στον οποίο θα εκδοθεί η εγκύκλιος, μάλλον θα προσμετρηθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.  Η υπόλοιπη προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί την επόμενη χρονιά κανονικά. 

Επίσης, υποψήφιοι των οποίων οι ΜΤΣ δεν αναγνωρίστηκαν ως συναφείς από την αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ, δικαιούνται να ξανακάνουν αίτηση προσκομίζοντας επιπλέον οτιδήποτε θεωρούν ότι θα υποστηρίξει το αίτημά τους. 

Από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ τονίστηκε η ανάγκη τήρησης της προτεραιότητας του βασικού πτυχίου μαζί με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, ως βασικές προυποθέσεις διορισμού.

Ενημερωθήκαμε, μετά απο ερώτημα σχετικά με τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, ότι η πρόβλεψη είναι για προσλήψεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε αριθμό αναπληρωτών ισόποσο με τον φετινό.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου