Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΠΑ.Σ.Α.Δ.: "Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς για πρώτη φορά ο ΟΑΕΔ με 8μηνες συμβάσεις αναθέτει εκπαιδευτικό έργο σε συναδέλφους υπερσκελίζοντας το Υπουργείο Παιδείας"


Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για την πρόσληψη 65 ΠΕ70 και 34 ΠΕ60 μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ για στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων :

Ερωτηματικά προκαλεί η διαδικασία με την οποία προσλαμβάνονται στις δομές, εκτός πινάκων, με συμβάσεις, εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί) με άλλα κριτήρια, μικρότερο μισθό και μέχρι στιγμής, ακαθόριστο έργο από τον ΟΑΕΔ.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς για πρώτη φορά ο ΟΑΕΔ με 8μηνες συμβάσεις αναθέτει εκπαιδευτικό έργο σε συναδέλφους υπερσκελίζοντας το Υπουργείο Παιδείας και φτιάχνοντας στην ουσία ένα παράλληλο σύστημα προσλήψεων που εκτός από διαφορετικά κριτήρια έχει και μικρότερο κόστος.
Σας θυμίζουμε εδώ πως και πέρυσι επιχειρήθηκε το ίδιο, την ίδια χρονική περίοδο αλλά, μετά την σφοδρή μας αντίδραση σε όλα τα επίπεδα, δεν προχώρησε.
Κρίνουμε το όλο θέμα σοβαρό, όχι μόνο γιατί μειώνει τις θέσεις εργασίας όλων αλλά και γιατί ανοίγει έναν νέο κι επικίνδυνο δρόμο για το μέλλον μας.
Φυσικά, όπως και πέρυσι, δηλώσαμε την διαφωνία μας στην διαδικασία που προαναφέρθηκε και στο πλαίσιο αυτό κοινοποιούμε δύο επιστολές για το θέμα, μία προς τον υπουργό και μία προς την ΔΟΕ.

1η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Τις έντονες διαμαρτυρίες καθώς και την αντίθεσή μας εκφράζουμε δια της παρούσης για τον τρόπο που έχει επιλεγεί να γινουν οι προσλήψεις 65 δασκάλων και 34 νηπιαγωγών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Για πρώτη φορά από τη λειτουργία τους, φέτος, καταστρατηγούνται οι πίνακες ως το μόνο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών και χρησιμοποιείται ο ΟΑΕΔ ως μέσο γι αυτό, προσλαμβάνοντας συναδέλφους με...430 και 500 ευρώ!!!
Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε, το πιο σημαντικό για εμάς, συναδέλφους στις ίδιες δομές, έχοντας το ίδιο αντικείμενο, να διέπονται από διαφορετικούς όρους εργασίας.
Υπενθυμίζεται εδώ πως και πέρυσι υπήρξε τέτοια πρόθεση αλλά δεν προχώρησε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε και την παραδοχή πως πρόσληψη εκπαιδευτικών γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας κι από το υπάρχον σύστημα που διασφαλίζει και την νομιμότητα αυτών.
Σας καλούμε, όπως είχε γίνει και με τον κύριο Φίλη, να παρέμβετε και να προφυλάξετε ό,τι είναι λογικό και νόμιμο.

Με εκτίμηση

2η επιστολή

Πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΟΑΕΔ.

Συνάδελφοι,
Για πρώτη φορά από τη λειτουργία τους, φέτος, καταστρατηγούνται οι πίνακες ως το μόνο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών και χρησιμοποιείται ο ΟΑΕΔ ως μέσο γι αυτό, προσλαμβάνοντας, στις δομές, εκπαιδευτικούς ΠΕ70-60 με...430 και 500 ευρώ!!!
Το ζήτημα έχει μείζονα σημασία για όλους τους αναπληρωτές καθώς
Α) μετά την εισαγωγή της ελαστικής απασχόλησης στην πρωτοβάθμια και για τους δασκάλους (μειωμένο ωράριο ΠΕ70 στις δομές) παραχωρείται σε άλλους φορείς, πλην του αρμόδιου Υπουργείου, το δικαίωμα πρόσληψης εκπαιδευτικών για το ίδιο έργο, στην ίδια μονάδα, με διαφορετικά κριτήρια, διαφορετικά μισθολογικά δεδομένα και
Β) θέσεις στις οποίες πρέπει κι αναμένουν αναπληρωτές ΠΕ60-70 να προσληφθούν δεν θα υπάρχουν πλέον.
Σας καλούμε, για να μην ζήσουμε από τον Σεπτέμβριο επικίνδυνες, με την παραχώρηση στον ΟΑΕΔ του δικαιώματος πρόσληψης εκπαιδευτικών και τραγελαφικές καταστάσεις όπου εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας στις δομές θα εργάζονται με διαφορετικούς όρους, ν' αντιδράσετε άμεσα ώστε αυτό ν' αποτραπεί.

Με εκτίμηση το ΔΣ

Συνάδελφοι, ούτε υπερεκτιμώντας ούτε όμως και υποεκτιμώντας τον κίνδυνο που, μέσω του νέου τρόπου και φορέα πρόσληψης εκπαιδευτικών, γίνεται ορατός, σας καλούμε σε εγρήγορση για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.

ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου