Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για πιστώσεις, προσλήψεις, ανάληψη υπηρεσίας, μισθολογικά

Πιστώσεις
Στα ίδια περίπου με τα περσινά επίπεδα (2000 ή ίσως και λίγο παραπάνω) θα είναι οι πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού ενώ μειωμένες θα είναι του ΠΔΕ.
Οι 6000 πιστώσεις ΕΣΠΑ που αφορούν το νέο τύπου ολοήμερο σχολείο δεν έχουν κανένα περιορισμό, όπως μας ειπώθηκε, είτε είναι ολιγοθέσιο ή πολυθέσιο, είτε αυτό έχει απογευματινό πρόγραμμα ή όχι.
Αύξηση πιστώσεων, όπως έχουμε πει, θα υπάρχει στην Ειδική Αγωγή, στην παράλληλη στήριξη.

Προσλήψεις
Οι 6000 πιστώσεις ΕΣΠΑ σχεδιάζεται ν’ απορροφηθούν όλες από την πρώτη φάση, που αυτονόητα θα είναι μεγάλη και είναι έτοιμες να δοθούν από 1/9.
Σε δυο μέρη θα σπάσει μόνο η παράλληλη, το 60% στην πρώτη φάση και το υπόλοιπο 40% την 1/11.
Οι 350 πιστώσεις για τις ΤΥ θα δοθούν κι αυτές, όπως ενημερωθήκαμε κι ήταν απαίτησή μας γιατί είναι το σωστό, απ’ την αρχή στην πρώτη φάση. Μένει να το δούμε.
Οι πιστώσεις ΠΔΕ και κρατικού θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στις επόμενες φάσεις ενώ για την πρώτη φάση πιθανολογείται η χρήση μικρού μέρους ενός εκ των δύο.
Όπως προείπαμε οι πιστώσεις ΕΣΠΑ, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων (24000), έχουν οριστεί από 1/9 έως 21/6 στα τεχνικά δελτία κι αυτό σημαίνει πως, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στους πίνακες, η πρώτη φάση προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Δευτέρας 4 και Παρασκευής 8/9.

Ανάληψη υπηρεσίας - μισθολογικά
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους διοικητικούς παράγοντες βρισκόμαστε τόσο για το θέμα της διευκόλυνσης της ανάληψης υπηρεσίας όσο και για την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τη μισθοδοσία.
Απαιτήσαμε να μην υπάρξει αυτή την χρονιά επανάληψη των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη και μας δηλώθηκε πως φέτος θα καταβληθεί προσπάθεια το ΕΣΠΑ να έχει σταθερή ημερομηνία πληρωμών όπως ο κρατικός και το ΠΔΕ (εκκαθάριση μέχρι την 3η κάθε μήνα και πληρωμή στις 10).

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των διαδικασιών, καταθέσαμε ως αίτημα στον υπουργό το παρακάτω :
....." Είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με υπουργική απόφαση, να θεωρούνται οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα προγράμματα ως "επαναπροσληφθέντες", εφόσον έχουν ξαναδουλέψει σ’ αυτά κι όχι ως νεοπροσληφθέντες, το οποίο σημαίνει πως πρέπει να υποβληθούν εξ’ υπαρχής τα δικαιολογητικά κατά την πρόσληψη κι αυτό καθυστερεί την αναγνώριση προϋπηρεσίας και την απόδοση ΜΚ, με αποτέλεσμα, εκτός από την απίστευτη γραφειοκρατία και τον μειωμένο μισθό μέχρι να συντελεστούν τα παραπάνω."…

Είναι εξαιρετικά απλό και χρηστικό και δεν βλέπουμε τον λόγο να μην γίνει!
Συνάδελφοι φέτος θα είναι μια κρίσιμη χρονιά και πολλά, που θ’ αφορούν το μέλλον μας, θα εξαρτηθούν από τον καθένα μας προσωπικά. Παραμερίστε τους προβληματισμούς και τις αναστολές και βάλτε τέλος στην απραξία η οποία είναι τροχοπέδη στις διεκδικήσεις μας.

facebook.com/groups/pasadask/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου