Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




Το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. αποτελείται από 5 μέλη εκ των οποίων τα 2 είναι οι Αιρετοί εκπρόσωποι του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
 Πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Αντιπρόεδρος ο Πρόεδρος του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. και ένας Διευθυντής Εκπαίδευσης διορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι Αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά μετά από εισήγηση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και του επιτελείου του.
Όσον αφορά στις Αποσπάσεις, τουλάχιστον όσα χρόνια ανήκω στο Συμβούλιο, δίνεται η δυνατότητα απόσπασης όταν υπάρχει λειτουργικό κενό στη Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που ζητά το μέλος Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. για προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους, λόγους υγείας, λόγους εργασιακής εξουθένωσης κ.λ.π.
Τα λειτουργικά κενά τα συγκεντρώνουν οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και τα αποστέλλουν στην Διεύθυνση Ε.Α.Ε. του Υπουργείου, η οποία τα διαβιβάζει στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. προς χρήση.
Φέτος λοιπόν οι Αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν όπου υπήρχε καταγεγραμμένο λειτουργικό κενό και στις ελάχιστες περιπτώσεις που παραπάνω από ένα μέλη Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. διεκδικούσαν το ίδια θέση, το ίδιο λειτουργικό κενό, το μέλος με την περισσότερη  προϋπηρεσία έπαιρνε την Απόσπαση και κάλυπτε το λειτουργικό κενό.
Αμέσως δε μετά τις συνεδριάσεις του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. δημοσιοποιείται πλήρες Ενημερωτικό Σημείωμα από τους Αιρετούς με τα καθέκαστα της συνεδρίασης.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω πως όσα χρόνια είμαι στο Συμβούλιο ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ίχνος πελατειακής πρακτικής, ή οποιασδήποτε "συναλλαγής", καθότι οι διαδικασίες είναι απολύτως διαφανείς και θα μπορούσε κάλλιστα το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. να συνεδρίαζε και με ανοιχτές τις πόρτες.
Στο παραλήρημα γνωστού γραφικού Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. στο blog της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δεν θάθελα να δώσω συνέχεια, παρά μόνον επιθυμώ να του δώσω μια συμβουλή και να του θέσω ένα δίλλημα:
Η συμβουλή είναι ν ασχοληθεί επιτέλους με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές στην Περιφέρειά του(Ούτε η επικαιροποίηση των προτιμήσεών τους στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί).
Και το δίλημμα είναι το εξής:
 Έχει απόλυτη και τραγική άγνοια, αν και επί πολλά χρόνια Αιρετός Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ή είναι εγκάθετος;

Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου