Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

"Μόνιμοι διορισμοί Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. 2019-2020" - Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας



Αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας, κ.Γαβρόγλου

 Εργάζομαι ως αναπληρωτής ΕΕΠ τα τελευταία χρόνια και ανήκω στον κλάδο των ΠΕ21 Λογοθεραπευτών. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στους ΕΕΠ και ΕΒΠ που προφανώς τα γνωρίζεται. Έχουν αποσταλεί σε σας αρκετές φορές μέσω της ομοσπονδίας μας(ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και ατομικά από συναδέλφους αλλά λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα. Το βασικό πρόβλημα που υφίσταται είναι η μη πρόσληψη μόνιμων διορισμών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στις ειδικότητές μας. Οι μόνιμοι διορισμοί στις ειδικότητες μας είναι απειροελάχιστες. Περίπου 700 μόνιμοι ΕΕΠ και ΕΒΠ εργάζονται στην εκπαίδευση. Το μικρότερο ποσοστό στην παιδεία που αφορά πάνω από 10 διαφορετικές ειδικότητες!!!Τα ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εμάς και το γνωρίζετε. Συστήθηκαν πάνω από 1900 οργανικά κενά στις ειδικότητές μας τις προηγούμενες μέρες. Οι μόνιμοι διορισμοί  που έχετε αναγγείλει είναι 4500 σύνολο για την ειδική αγωγή.

Το  νούμερο είναι δυστυχώς πολύ μικρό βάσει τις πραγματικές ανάγκες και τις φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών στην ειδική αγωγή ως τώρα. Στο σύνολο, για τα πλαίσια της ειδικής αγωγής εφόσον διοριστούν 4500 για όλες τις ειδικότητες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και για μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το 70% σχεδόν του συνόλου θα πρέπει αναγκαστικά να διορίζεται πάλι ως αναπληρωτές για τα επόμενα  χρόνια. Θα πρέπει εσείς να πιέσετε και να εξασφαλίσετε ένα μεγαλύτερο νούμερο για την ειδική αγωγή και για τις μόνιμες προσλήψεις μέσα στο 2019. Αν δεν μπορέσετε να καλύψετε το 100% των οργανικών κενών, να βρείτε άμεσα κονδύλια που να καλύπτουν την πλειοψηφία των κενών. Αν θέλετε, μπορείτε να τα βρείτε τα χρήματα. Θα έχετε και την κοινωνία μαζί σας!!!Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας και βάσει του ελληνικού συντάγματος  να εξασφαλίζεται μια αξιοπρεπή παιδεία για όλους!!! Αυτήν την στιγμή έχουμε 4000+ αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ από προσλήψεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κυρίως, που ξεκινούν Σεπτέμβρη(αναλόγως τις χρονοβόρες διαδικασίες ανά ΠΔΕ) και μπορούν να φτάσουν μέχρι Μάρτη, Απρίλη!!!Κατανοεί ο καθένας μας ότι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα παιδιά, στους γονείς, σε μας και γενικά σε όλη την κοινωνία για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

   Θα επιθυμούσα από σας, ως αναπληρωτής και ως πολίτης αυτής της χώρας να δημιουργηθεί ένα ειδικό συμβούλιο όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, όλων των κομμάτων και των δανειστών ώστε να βρείτε οικονομικούς πόρους  που να αφορά το 100% των μόνιμων προσλήψεων όλων των οργανικών κενών στην ειδική αγωγή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για το σχολικό έτος 2019-2020. Να το επιδιώξετε μέχρι τις γιορτές και να το δημοσιοποιήσετε στην ελληνική κοινωνία μέσω των μέσων ενημέρωσης. Εφόσον δεν τα καταφέρετε τελικά να βρείτε έξτρα οικονομικούς πόρους, τότε στο νούμερο των 4500 θέσεων θα ήταν αναλογικά δίκαιο να δώσετε 1500 θέσεις από τις 4500 σε ΕΕΠ και ΕΒΠ ΙΣΟΠΟΣΑ για όλες τις ειδικότητες των ΕΕΠ και ΕΒΠ. Αν υπάρξουν αποκλίσεις μεταξύ όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ  να κυμαίνονται σε χαμηλά ποσοστά(5%-10%). Να μην ευνοηθούν και να μην αδικηθούν συγκεκριμένες ειδικότητες. Είμαστε όλοι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ  ανά κλάδος στην ειδική και στην γενική αγωγή!!!

 

 Με τιμή

Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου