Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Αρχές του 2019 η προκήρυξη για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή - Αύριο κατατίθεται η Τροπολογία για τις προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι



Αύριο κατατίθεται και ψηφίζεται η τροπολογία για τις προσλήψεις στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως δήλωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»  “μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα που θα κλείσει η Βουλή θα έχουν ψηφιστεί όλες οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, ώστε όταν ξεκινήσουμε με το καλό στο τέλος της εβδομάδας τη συζήτηση για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό του 2019 που έχει τις πιστώσεις για τη Βοήθεια στο Σπίτι και όλα αυτά τα μέτρα, εγκεκριμένα και καταγεγραμμένα καταλαβαίνετε ότι θα έχει αποτυπωθεί ένα άλλο δείγμα γραφής και πολιτικής”.
Η Υπουργός δήλωσε για τις προσλήψεις στη Βοήθεια στο Σπίτι ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και έτσι πρέπει να είναι σε ένα κράτος δικαίου. Από εκεί και πέρα  έχουμε μια πραγματικότητα. Έχουμε σχεδόν 18 χρόνια τους εργαζόμενους που επιτελούν ένα σημαντικό έργο. Έρχεται αυτή η τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο που κάνει τα εξής:
  1. Συστήνει και αποτυπώνει τις 3200 θέσεις ανά Δήμο
  2. Καθορίζονται τα κριτήρια με απόλυτη διαφάνεια που εξασφαλίζουν ότι θα υπάρξει μια μοριοδότηση τέτοια στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αναγνωριστεί στο μέγιστο βαθμό η προϋπηρεσία και η εμπειρία.
  3. Η προκήρυξη θα μπορεί να προκηρυχθεί αμέσως με το νέο έτος.
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

     Για την Ειδική Αγωγή η Υπουργός ανέφερε ότι η προκήρυξη θα βγει μέσα στο 2019 επισημαίνοντας ότι τα Ειδικά Σχολεία είχαν φοβερά προβλήματα στο παρελθόν.

      Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η προκήρυξη θα γίνει άμεσα στις αρχές του 2019 με στόχο να έχει ολοκληρωθεί προκειμένου από το Σεπτέμβριο να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, ενδεχομένως και νωρίτερα, εάν έχει βγει νωρίτερα.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η Υπουργός από το 4:20 έως το 7:00. - https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=2mBtaHzR_I4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου