Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στην Έκτακτη Γ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με τα κριτήρια διορισμού για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.



Λαμία, 08/12/2018
                                                                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στην Έκτακτη Γ.Σ. της 8ης Δεκεμβρίου 2018 αναφορικά με τα κριτήρια διορισμού ενόψει των επικείμενων διορισμών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το Σάββατο 8  Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η Έκτακτη Γ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη διαμόρφωση άποψης των μελών του σε σχέση με τα κριτήρια διορισμού ενόψει των επικείμενων διορισμών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στα Κ.Ε.Σ.Υ..

Στο πρώτο μέρος της Συνέλευσης παρέστη και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κος Θανάσης Μιχελής,  ο οποίος θα είναι μεταξύ αυτών που θα χειρισθούν τα θέματα του επικείμενου νομοσχεδίου για τα κριτήρια των μόνιμων διορισμών και έκανε μία σύντομη ενημέρωση στους παρευρισκομένους σε σχέση με τις προθέσεις του Υ.Π.Π.Ε.Θ. για τα κριτήρια διορισμού. 

Ο κος Μιχελής υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν συνεννόησης  με το ΣτΕ, είναι αφενός μεν η ισοβαρής μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, των επιστημονικών προσόντων και των κοινωνικών κριτηρίων(3 πυλώνες),  αφετέρου δε  πρόθεση της ηγεσίας του Υ.Π.Π.Ε.Θ. είναι οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή να έχουν ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου του 2019. Επιπλέον, ανέφερε ότι όλη η διαδικασία των μόνιμων διορισμών θα γίνει μέσω του Α.Σ.Ε.Π.. 

Στη συνέχεια μετά από διαλογική συζήτηση και έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των μελών του Συλλόγου αποφασίστηκαν με ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

1)      Το βασικό πτυχίο για όλες τις ειδικότητες Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. να αποτελεί το τυπικό προσόν πρόσληψης.
2)      Προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών σε δομές της Ειδικής, της Γενικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. (ΚΕ.Σ.Υ.).
3)      Ένας πίνακας για όλους τους κλάδους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π..
4)      Προσμέτρηση της ιδιωτικής προϋπηρεσίας.
5)      Η παιδαγωγική επάρκεια να μην αποτελεί απαραίτητο προσόν διορισμού, αλλά να δίδεται αυξημένη μοριοδότηση για όσους την κατέχουν.
6)      Μοριοδότηση του βαθμού πτυχίου (και σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο υποψηφίων να προτάσσεται το έτος κτήσης).
7)      Να υπάρξει μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων, με μια πιθανή ποσόστωση επί του συνόλου των διορισμών όπως ισχύει και σε αντίστοιχους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου