Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Η πρόταση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Βορείου Αιγαίου για τα κριτήρια μόνιμων διορισμών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στην Ε.Α.Ε.

 
 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΕΠ/ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
Μετά από την κατάθεση των απόψεων μελών του συλλόγου μας σε ερωτηματολόγιο που περιείχε κλειστές και ανοιχτές ερωτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ και των εγκυκλίων πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, η θέση του ΣΕΕΠΕΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ διαμορφώθηκε ως εξής:
Η προϋπηρεσία:
  1. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την προϋπηρεσία ως ΕΕΠ/ΕΒΠ εντός εκπαίδευσης      (ΚΕΔΔΥ/ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑΕ και σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης) όσο και την εκτός εκπαίδευσης σε συναφή με την ειδικότητα αντικείμενο.
  2. Θα πρέπει να μοριοδοτείται σύμφωνα με τον κανόνα 1:3. Δηλαδή ο κάθε μήνας προϋπηρεσίας εντός εκπαίδευσης να λαμβάνει την τριπλάσια μοριοδότηση από την προϋπηρεσία εκτός εκπαίδευσης (η οποία ωστόσο θα είναι συναφής με το αντικείμενο απασχόλησης της κάθε ειδικότητας). Επομένως, προτείνεται για κάθε μήνα εκτός εκπαίδευσης 0,1 και εντός εκπαίδευσης 0,3.
  3. Η προϋπηρεσία εκτός εκπαίδευσης να μοριοδοτηθεί κατα ανώτατο όριο τα τρία χρόνια (36 μήνες).
  4. H προϋπηρεσία στην ΕΑΕ πρέπει να προσμετράται στο ακέραιο της, χωρίς την ύπαρξη δηλαδή ανώτατου ορίου/ταβάνι.
Τα ακαδημαϊκά προσόντα:
  1. θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη μοριοδότηση ο βαθμός πτυχίου, ο χρόνος κτήσης πτυχίου, η κατοχή έως και δύο μεταπτυχιακών τίτλων στο γνωστικό αντικείμενο ή στην ΕΑΕ, η κατοχή έως και δύο διδακτορικών τίτλων στο γνωστικό αντικείμενο ή στην ΕΑΕ και η γνώση έως και δύο ξένων γλωσσών.
  2. Ο κάθε βαθμός πτυχίου πάνω από το 5 να προσμετράται 0,5 μόριο. Ανώτατο όριο μοριοδότησης είναι τα 2,5 μόρια. Σε περίπτωση βαθμολογίας του πτυχίου/διπλώματος με άριστα το 20 να γίνει αναπροσαρμογή του στην κλίμακα του 10.
  3. Για κάθε ένα χρόνο από την κτήση πτυχίου, ο υποψήφιος να λαμβάνει 0,1 μόριο. Να προσμετρώνται έως και 15 έτη, δηλαδή κατα ανώτατο όριο να λαμβάνει μέχρι και 1,5 μόριο από το συγκεκριμένο κριτήριο.
  4. Η κατοχή δεύτερου πτυχίου/διπλώματος να μοριοδοτείται με 1 μόριο.
  5. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου στην ΕΑΕ ή στο γνωστικό αντικείμενο (μετά από απόδοση συνάφειας από το ΙΕΠ) να μοριοδοτείται με 4 μόρια. Η κατοχή 2ου μεταπτυχιακού στην ΕΑΕ ή στο γνωστικό αντικείμενο να μοριοδοτείται στο 25% της μοριοδότησης του πρώτου μεταπτυχιακού, δηλαδή 1 μόριο. Κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος θα μπορεί να λάβει από τους μεταπτυχιακούς τίτλους 5 μόρια.  
  6. Η κατοχή διδακτορικού τίτλου στην ΕΑΕ ή στο γνωστικό αντικείμενο (μετά από απόδοση συνάφειας από το ΙΕΠ) να μοριοδοτείται με 6 μόρια. Η κατοχή 2ου διδακτορικού στην ΕΑΕ ή στο γνωστικό αντικείμενο να μοριοδοτείται στο 25% της μοριοδότησης του πρώτου διδακτορικού, δηλαδή 1,5 μόριο. Κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος θα μπορεί να λάβει από τους διδακτορικούς τίτλους 7,5 μόρια.  
  7. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος κατέχει τόσο μεταπτυχιακό όσο και διδακτορικό τίτλο στην ΕΑΕ ή και στο γνωστικο αντικείμενο μπορεί να μοριοδοτηθεί κατ’ ανώτερο 10 μόρια.
  8. Να μοριοδοτείται η γνώση έως και 2 ξένων γλωσσών. Το Β2 με 0,4, το Γ1 με 0,7 και το Γ2 με 1 μόριο. Ανώτατη μοριοδότηση ξένων γλωσσών έως και 2 μόρια.
  9. Να μοριοδοτείται η γνώση ΤΠΕ
  10. Η παιδαγωγικη επάρκεια (ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ) να μην αποτελεί κριτήριο ένταξης στους κύριους πίνακες. Δηλαδή προτείνεται η ενοποίηση των υπαρχόντων κύριων και επικουρικών πινάκων αναφορικά με το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας για τις περιπτώσεις των ΠΕ21, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29 και ΠΕ30.
  11. Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ακαδημαϊκά κριτήρια μπορούν να λαμβάνουν μοριοδότηση έως 17 μόρια.
Τα κοινωνικά κριτήρια:
  1. Τα ακαδημαϊκά προσόντα πρέπει να προσμετρώνται περισσότερο σε σχέση με τα κοινωνικά. Για κάθε 1 μόριο στα ακαδημαϊκά προσόντα, τα αντίστοιχα μόρια να είναι  0,66 στα κοινωνικά.
  2. Να μοριοδοτείται η τριτεκνία και η μονογονεϊκότητα με 1 μόριο.
  3. Η πολυτεκνία να μοριοδοτείται με 2 μόρια (στην περίπτωση ύπαρξης 4 ανήλικων τέκνων) και να προστίθεται 1 μόριο για κάθε επιπλέον παιδί. Συνολική μοριοδότηση έως 5 μόρια.
  4. Στην περίπτωση αναπηρίας του ίδιου του υποψήφιου ή τέκνου του, η μοριοδότηση να εξαρτάται από το ποσοστό αναπηρίας του υποψηφίου ή του τέκνου του και να κυμαίνεται από 3 έως 5 μόρια.
Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κελεπερτζή Ειρήνη

Ράλλης Γεώργιος Ιγνάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου