Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


 
Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/3/2013 η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μετά τη συγκρότησή του σε σώμα στις 16/2/2013 και η Ομοσπονδία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
Πραγματοποιήθηκε η  πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΣΣΕΠΕΑ
Το Σάββατο 9 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης ( από τα Γιάννινα), ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ειδ. Γραμματέας Ι. Καρυστινού (από την Χαλκίδα), η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη και το αναπλ. μέλος Μ. Ταγκαλάκη( από τον Πύργο). Επίσης συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος (από τα Τρίκαλα) , η Μ. Αγάθου αναπλ. μέλος(από την Κέρκυρα) και η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου . Παραυρέθηκε επίσης και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου.
Η ίδια η καθολική συμμετοχή  καταδεικνύει την σημασία που δίνουν τα μέλη του ΔΣ στην όσο το δυνατό συντονισμένη και ομαδική αντιμετώπιση των ιδιαίτερα σοβαρών προβλημάτων του κλάδου και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης γενικότερα.
Συζητήθηκαν σημαντικά οργανωτικά θέματα της ομοσπονδίας, όπως ο συντονισμός της προσπάθειας για οργανωτική ανασυγκρότηση των περιφερειακών συλλόγων με την προοπτική της αυξημένης συμμετοχής τους στην διαμόρφωση,  την προβολή και την υποστήριξη των θέσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τα θέματα που απασχολούν την ΕΑΕ. Αποφασίσθηκε σειρά συντονισμένων ενεργειών από τον όλα τα μέλη για την κινητοποίηση των συλλόγων και των μελών και στα πλαίσια αυτά θα προγραμματισθούν και κατά τόπους επισκέψεις μελών του ΔΣ σε συνδιασμό με εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων (π.χ. Γ. Συνελεύσεις, εκδηλώσεις για την ΕΑΕ, κ.ά.).
Κατά την συνεδρίαση αποφασίσθηκε η  σύνταξη και υποστήριξη προτάσεων σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ, που προβλέπονται από το πρόσφατα ψηφισθέν «άρθρο 39». Οι προτάσεις θα κινούνται στην κατεύθυνση της διεπιστημονικής οργάνωσης και λειτουργίας και της αξιοποίησης της μεγάλης εμπειρίας των ΚΕΔΔΥ στην διάγνωση και υποστήριξη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών. Στόχος μας είναι η πρόληψη των δυσλειτουργιών που είναι πιθανό να δημιουργηθούν στη λειτουργία της ΕΑΕ και ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ από την εφαρμογή του νέου νόμου. Επίσης η διεκδίκηση της στελέχωσης των ΕΔΕΑΥ με επιπλέον προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, για την ουσιαστική διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα πλαίσια του γενικού σχολείου.  Για το σκοπό αυτό το ΔΣ καλεί τους περιφερειακούς συλλόγους αλλά και τα μέλη ατομικά να συμβάλλουν με προτάσεις τους στο άμμεσο χρονικό διάστημα.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα των συνεργασιών της Ομοσπονδίας στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και της ειδικής αγωγής και αποφασίσθηκε να προγραμματισθούν άμμεσα επαφές με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.  Ακόμη θα γίνουν συνεργασίες με τον ΣΑΤΕΑ με στόχο τον συντονισμό κοινών διεκδικήσεων και δράσεων  και με εκπροσώπους των Σχολικών Συμβούλων. Επίσης  με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν το αναπηρικό κίνημα (ΕΣΑΜεα, ΠΟΣΓΚΑμεα) καθώς και με συλλόγους γονέων και επιστημονικούς συλλόγους του χώρου.
Με στόχο την δημιουργία επιστημονικού οργάνου που θα αναλάβει την οργάνωση επιστημονικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων (επιστημονικό περιοδικό, συνέδριο, επιμορφωτικά προγράμματα, κ.ά.) και θεσμοθετημένων θεματικών επιτροπών (π.χ. για θέματα αναπληρωτών, ΕΒΠ, κ.ά.) αλλά και την διόρθωση ορισμένων αστοχιών, αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η μελέτη και υποβολή προτάσεων από τους περιφερειακούς συλλόγους για την τροποποίηση του καταστατικού, που μπορεί να γίνει σε Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο.  Στην κατεύθυνση αυτή αλλά και για την υποστήριξη της ένταξης στην ΑΔΕΔΥ χρειάζεται να προχωρήσει η ενημέρωση του μητρώου μελών και η οικονομική τακτοποίηση των περιφερειακών συλλόγων.
Για τα τρέχοντα θέματα ( προσλήψεις ΕΒΠ για την παράλληλη στήριξη, κανονιστικό πλαίσιο και προσλήψεις ΕΕΠ για ΕΔΕΑΥ, θεσμοθέτηση διαδικασίας προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το νέο διδακτικό έτος, αξιολόγηση και υπηρεσιακή εξέλιξη ΕΕΠ και ΕΒΠ), αποφασίσθηκε να γίνουν άμμεσα παραστάσεις του Προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ στη Διεύθυνση ΕΑ του ΥΠΑΙΘΠΑ αλλά και σε άλλα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.
Προγραμματίσθηκε τέλος το επόμενο ΔΣ για τις 13 Απριλίου στην Αθήνα, η προετοιμασία επισκέψεων στην Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα σε συνεργασία με τους συναδέλφους των  ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου και η επικοινωνία με τους συναδέλφους των περιφερειακών συλλόγων Κρήτης, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου με στόχο την οργάνωση επισκέψεων και συνεργασιών.
 Για το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο  Γ. Γραμματέας
ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ                                                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου