Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΤ/ΣΜΟΥ, Δ/ΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 



 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΤ/ΣΜΟΥ, Δ/ΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κατατίθεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το τελικό σχέδιο "ΑΘΗΝΑ". Μεταξύ άλλων προβλέπεται η συγχώνευση των τμημάτων Eργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας και η δημιουργία τμήματος Φισικοθεραπείας και Εργοθεραπείας με κατευθύνσεις α) Εργοθεραπεία και β) Φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών,  η κατάργηση σε μεταβατικό στάδιο του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι Πατρών και των τμημάτων Ηλεκτρολογίας(Λαμία) Αυτοματισμού, Διοίκησης Επιχειρήσεων(Χαλκίδα), Εμπορίας και Διαφήμισης(Άμφισσα).

 

  • Την ώρα της συζήτησης του σχεδίου "Αθηνά" στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 13.30, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.
  • Ξεπέρασε τις 12.000 ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν στο http://www.change.org/petitions/professor-konstantinos-arvanitopoulos-greek-minister-of-education-save-the-departments-of-english-french-german-italian-and-spanish ενάντια στην προτεινόμενη συγχώνευση των «ξενόγλωσσων» Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό έχει υπερβεί κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

    •  Ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών διαμαρτύρεται έντονα για την  συγχώνευση της Εργοθεραπείας με τη Φυσικοθεραπεία και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Ο ΣΕΕ συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των καθηγητών και φοιτητών εργοθεραπείας για την διατήρηση του ανεξάρτητου τμήματος εργοθεραπείας στο ΤΕΙ Αθήνας.
Στις 09:00 θα συγκεντρωθούμε έξω από το κεντρικό ΤΕΙ Αθήνας, όπου οι προϊστάμενοι των τμημάτων εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας. Στην συνέχεια, οι φοιτητές εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας θα κλείσουν την λεωφόρο Καβάλας.
Στις 12:00 όλοι μαζί θα συμμετέχουμε στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές.
Η διατήρηση του ανεξάρτητου τμήματος εργοθεραπείας μας αφορά όλους.
Ο ΣΕΕ θα καταθέσει υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας και σε συνεργασία με το τμήμα εργοθεραπείας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην ισχύσει αυτή η άδικη και παράλογη συνένωση των 2 τμημάτων.
Με εκτίμηση,
το ΔΣ του ΣΕΕ

  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α

05-03-13 Τελική πρόταση για το Σχέδιο "Αθηνά"

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0Σας αποστέλλουμε την τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όπως θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  της Βουλής.
  



  • Για την τελική πρόταση του Σχεδίου "Αθηνά" πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου