Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η απόφαση του Υπουργείου για το βίαιο κλείσιμο και μεταφορά του Τμήματος Λογοθεραπειας του ΤΕΙ Καλαμάτας στην Πάτρα δημιουργεί σειρά ερωτημάτων. Το Υπουργείο δεν έχει πείσει κανέναν από που προκείπτει το όφελος για τους σημερινούς ενεργούς φοιτητές του Τμήματος στην Καλαμάτα, ούτε έχει αναδείξει πως θα προκείψουν δημοσιονομικά οφέλη για το σύνολο της χώρας.
Το σίγουρο είναι ότι ένα Τμήμα που έχει πετύχει την αποστολή του, δηλαδή επιστιμονική κατάρτιση, σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και σύνδεση με την κοινωνία, αυτό το Τμήμα ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Αναλυτικά στοιχεία για το Τμήμα έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν και είναι γωνστά όχι μόνο στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνία, αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Η μεγάλη αναντιστοιχία και η αδιαλαξία των αποφάσεων του Υπουργείο γεννά μια σειρά ερωτημάτων. Το βασικότερο από αυτά είναι ποιο οφελούνται; Σίγουρα όχι οι σπουδαστές, οι οικογενειές τους και η κοινωνία. Οφέλη σίγουρα θα προκείψουν για το ιδιωτικό ΙΕΚ που λειτουργεί στην πόλη της Καλαμάτας συμφερόντων συγγενικού προσώπου, στελέχους της Κυβέρνησης και αρμόδιου για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι δημοσιογράφοι ας αναδείξουν τη σχέση.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος   
Επίκουρος Καθηγητής
κιν. 6976680020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου