Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ κας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΑΪΚΟΥ



 ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ κας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΤΑΪΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

Κατόπιν πρόσφατης εξέλιξης αναφορικά με την υπόθεση του επιδόματος των 176 € σας ενημερώνουμε ότι:

            H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε πρόσφατα απόφαση σχετικά με το επίδομα των 176 € από Δικαστικούς υπαλλήλους με την οποία απορρίπτει τη χορήγηση του επιδόματος αυτού στους Δικαστικούς υπαλλήλους με το σκεπτικό ότι αυτοί λαμβάνουν ήδη άλλο επίδομα που το ύψος του υπερκαλύπτει το επίδομα των 176 €. Μετά από αυτή την νομολογιακή εξέλιξη  οι  αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων που θα εκδοθούν στο μέλλον και  αφορούν εκπαιδευτικούς (αντίθετα με τα έως τώρα ισχύοντα που οι αποφάσεις των Δ/κων Πρωτοδικείων και Εφετείων ήταν υπέρ της χορήγησης του επιδόματος αυτού σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων) πιθανότατα θα απορρίψουν  και τις δικές σας αγωγές δεδομένου ότι λαμβάνετε το «επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης» το ποσό του οποίου υπερκαλύπτει το επίδομα των 176 €.

            Η μόνη περίπτωση να δικαιωθείτε, (οι εκπαιδευτικοί) σχετικά με τη λήψη του επιδόματος αυτού είναι αυτή όπου, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Νομολογία του Αρείου Πάγου είναι κυμαινόμενη για το υπό κρίση θέμα ήτοι υπάρχουν αποφάσεις και θετικές και αρνητικές, η υπόθεση να παραπεμφθεί ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο θα κρίνει τελικώς και αμετακλήτως επί του θέματος που έχει προκύψει (βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα σας δικαιώσει εκδίδοντας απόφαση αντίθετη από αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας)

            Προκειμένου όμως αυτή η υπόθεση να παραμείνει «ζωντανή» έως της πιθανής εκδικάσεως της  θα απαιτηθούν τα κάτωθι έξοδα τα οποία και πρέπει να καταβάλλετε  όσοι προτίθεστε να συνεχίσετε δεδομένων των προεκτεθέντων:

Παράσταση Ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου :  576 € + 23% ΦΠΑ

Παράσταση Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας : 1.313 € + 23 % ΦΠΑ

Τα ανωτέρω ποσά διαιρούνται με τον αριθμό των ατόμων που θα θελήσουν να συμπεριληφθούν στην ανωτέρω διαδικασία. Όμως με τις πρόσφατες αλλαγές στην Δικονομία έκαστος των εκπαιδευτικών που επιθυμεί να συνεχίσει στο Εφετείο είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει παράβολο 150 € και αντίστοιχα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με εκτίμηση,

Βασιλική Στάικου

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου