Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Για το άρθρο του κ. Άγγελου Στάγκου στην εφημερίδα «Καθημερινή»


Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr                      Αθήνα, 14/09/2013

Για το άρθρο του κ. Άγγελου Στάγκου στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο του κ. Άγγελου Στάγκου στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου ως δαιμόνιος ντετέκτιβ ανακαλύπτει και αποκαλύπτει, κάτω από τον χαρακτηριστικό του περιεχομένου τίτλο «Το άθλιο σχέδιο ΟΛΜΕ-Τσίπρα», ποιος «πραγματικά» υποκινεί την απεργία στον χώρο της Παιδείας.
Βέβαια η θεωρία της υποκίνησης, γνωστή από λαμπρές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, περιλαμβάνεται στους πιο παλιούς μύθους του κόσμου. Ας μην ξεχνάμε τι επικαλέστηκε η Εύα: «Το φίδι, Αδάμ, με υποκίνησε, το φίδι». Ιστορίες για φίδια και με φίδια, λοιπόν, από γεννήσεως κόσμου. Και όμως, κάποιοι νομίζουν ότι ακόμη πείθουν με αυτά. Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας του κ. Στάγκου, η ΟΛΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν τους μαθητές για να ρίξουν την κυβέρνηση. Ελοχίμ και Νεφελίμ δεν εμφανίζονται… προς το παρόν.  Και ως πρελούδιο… η ΟΛΜΕ δεν λέει τίποτα για την ποιότητα της παιδείας.
Αναρωτιέται κανείς: Δεν ξέρει άραγε ο κ. Στάγκος ότι η ΟΛΜΕ δεν είναι παράταξη αλλά το πιο μαζικό σωματείο στην Ελλάδα και ότι όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αντιπροσωπεύονται στη διοίκησή της; Δεν μπήκε στο κόπο, την εποχή του Διαδικτύου, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της ΟΛΜΕ και να διαβάσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπου θα βρει ανάμεσα στα άλλα και αναλυτικές μελέτες για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης; Δεν τον ενημέρωσε κανείς για τις μαζικές συνελεύσεις του κλάδου, που αυτές πήραν την απόφαση για απεργία διάρκειας και όχι κάποια παράταξη; Είναι εύλογο να τα ξέρει όλα αυτά ο κ. Στάγκος. Αλλά ίσως επιλέγει να τα αποσιωπά και να αποκρύπτει το πραγματικό «άθλιο σχέδιο» που εξελίσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια: της συνεχούς υπονόμευσης του δημόσιου σχολείου.  Γι’ αυτό και παραβλέπει το γεγονός ότι ο αγιασμός στα σχολεία εφέτος έγινε σε συνθήκες διάλυσης και υπολειτουργίας τους, λόγω των εγκληματικών επιλογών των μαθητευόμενων μάγων του υπουργείου Παιδείας.
Κ. Στάγκο, μην ψάχνετε άδικα για υποκινητές. Ή, εάν θέλετε οπωσδήποτε να ονοματίσετε κάποιον, να σας βοηθήσουμε:  τρόϊκα, ΔΝΤ, ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες…
Πεποίθησή μας είναι ότι όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση αφορούν όλη την κοινωνία. Και γι΄αυτό είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα για το οποίο πρέπει να πάρουν θέση οι πάντες. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών πυροδοτούνται ανεξάρτητα από το πώς τοποθετούνται τα κόμματα στην κάθε κοινωνική κινητοποίηση. Δική μας υποχρέωση είναι να αγωνιζόμαστε για την παιδεία στην εποχή του ΔΝΤ και των μνημονίων.

Από το Γραφείο Τύπου της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου