Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο των συνδικάτων για τον Προϋπολογισμό το Σάββατο 07.12.2013


Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, στις 6:00 μμ στην Πλατεία Συντάγματος.
Με τον προϋπολογισμό του 2014, που κατέθεσε η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.
Ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%.
Οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, να συγκροτήσουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΣΤΙΣ 6:00 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου