Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γκάλοπ - σοκ: Οι περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία

 Αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στην οποία νικητής αναδεικνύεται η απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής από τη χώρα.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι πως στην ερώτηση για το πια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας το επτά στους δέκα προκρίνουν τις λέξεις «καταστροφή» (27,5%), «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%) .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταγράφεται και ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχεί, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (56%) εκφράζουν πως θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Στα εκλογικά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει κεφάλι με διαφορά 0,85 έναντι της Νέας Δημοκρατίας με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 5,3%,και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι του 38,5% της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%, την ώρα που το «κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,2%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό των Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 34,5% και ο «κανένας» 21,2%


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου