Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε: Απολύονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί


H Ομοσπονδία τονίζει πως τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους, ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικούς.

Ως δεδομένη θεωρεί η ΟΛΜΕ την απόλυση εκατοντάδων εκπαιδευτικών με το πέρας της διαθεσιμότητας, η οποία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, όπως τονίζεται σε σημερινή της ανακοίνωση. Αφορμή για τη σχετική ανακοίνωση αποτέλεσε η υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορά στην ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων, καθώς και την κάλυψη κενών θέσεων στις δομές της δια βίου μάθησης, στο πλαίσιο της κινητικότητας.
Η απόφαση αφορά την κάλυψη 925 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων στο υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στις διευθύνσεις δια βίου μάθησης και την κάλυψη 150 θέσεων σε δήμους, σε ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων. Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν εντός 15 ημερών από την ημέρα δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κάθε αιτών και αιτούσα καλείται να καθορίσει τη σειρά προτίμησης των φορέων όπου επιθυμεί να μεταταχθεί και να υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του/της μητρώο.
Απολύονται τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικοί
Ωστόσο η ΟΛΜΕ τονίζει πως τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικούς, αφού οι θέσεις που ανακοίνωσαν ή ήδη προκήρυξαν είναι 1.400 (οι 150 από αυτές είναι εκτός υπουργείου Παιδείας), ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα Υπουργεία είναι 1.874. Όπως υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ, οι θέσεις που προβλέπονται από τις ανακοινώσεις αυτές «όχι μόνο δεν καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε  διαθεσιμότητα αλλά και επιβάλλουν αλλαγή επαγγέλματος (π.χ. σε διοικητικούς) ακόμα και υπουργείου και κλάδου (βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ στους δήμους από ΠΕ στην εκπαίδευση)! Υπάρχουν ακόμα ειδικότητες οι οποίες δεν αναφέρονται καθόλου στις προκηρύξεις, γεγονός που σημαίνει πως και αυτοί οι συνάδελφοι οδηγούνται κατευθείαν σε απόλυση».
Παράλληλα, η ΟΛΜΕ συμπληρώνει πως στην προκήρυξη για τις 925 θέσεις εκπαιδευτικών σε ΣΕΚ και ΙΕΚ ζητείται ως υποχρεωτικό προσόν το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ, «ακόμα και στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών για τους οποίους δεν απαιτούνταν όταν διορίστηκαν».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν πως θα εκδοθεί και νέα προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς, το προσεχές χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαθεσιμότητας μετά και την τελευταία προκήρυξη για τις μετατάξεις ορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1.Έκδοση ανακοίνωσης
2.Παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα για συνάντηση με τους Υπουργούς.
3.Στήριξη της κινητοποίησης για τη διαθεσιμότητα στη Λάρισα το Σάββατο 11-1-14.
4.Κάλεσμα για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ.
5.Να εξεταστεί η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για τις αποφάσεις μοριοδότησης και προκήρυξης.

Μετά τη συνεδρίαση έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου τελικά κλείστηκε συνάντηση με τον υπουργό την Παρασκευή 3/1/2014 στις 4.30 μ.μ. Το δσ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 8/1/14 για να καθορίσει νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων προκειμένου να αποφασιστεί το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου