Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ




"...εε) διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κε−
ντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με
εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια
καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής
πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα
αγροτικά – περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί,
τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με
ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι
ευγηρίας − γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία –
ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί,
βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης..."

Η άνωθεν παράγραφος 2εε, του άρθρου 4, της Κ.Υ.Α 70601/13, η οποία πήρε Φ.Ε.Κ  προχθές 23/12/2013(ΦΕΚ 3272 Β 23-12-13) έχοντας θέμα:"Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια", προβλέπει μεταξύ άλλων και τη διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, όταν τα αιωρούμενα σωματίδια που εκπέμπονται από την καύση ξύλων σε τζάκια και σόμπες ξεπερνούν τα όρια επιφυλακής. Από τη διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης των δημοσίων υπηρεσιών εξαιρούνται μεταξύ άλλων -πάλι καλά- και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αλλά φτάσαμε στο σημείο να υπογράφονται Κ.Υ.Α για την αντιμετώπιση του τραγικού φαινομένου του σχηματισμού αιθαλομίχλης πάνω από τις πόλεις της Ελλάδας, τη στιγμή που η μόνη Υπουργική Απόφαση που θα έπρεπε να έχει υπογραφεί εσπευσμένως θάπρεπε να ήταν η Απόφαση που θα προέβλεπε τη δραστική μείωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης για να μπορέσει να ζεσταθεί ο ελληνικός λαός και για να μην κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την καύση του οτιδήποτε βρεθεί στα τζάκια και στις σόμπες των απελπισμένων πολιτών.

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών(Ι.Σ.Α) σε χθεσινή ανακοίνωσή του τονίζει την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων προφύλαξης απο το τοξικό «νέφος» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως θα θρηνήσουμε θύματα καθόσον εισπνέουμε δηλητήρια καθημερινώς.

Η οικτρή πραγματικότητα όμως είναι πως φτάσαμε στο σημείο-εκτός των άλλων- να μας έχει απαγορευθεί και το να αναπνέουμε. 

Κι όλα αυτά για μια ακατανόητη εμμονή, που μόνο ως μια παρανοϊκή πρόθεση τιμωρίας του ελληνικού λαού μπορούμε να τη δούμε.

Όμως πριν εκραγούμε, κρατώντας τη μύτη μας ομαδικώς, δώστε κύριοι την ευνόητη λύση ΤΩΡΑ.

Βασίλης Βούγιας
Ανήμερα Χριστούγεννα του 2013


ΔΕΙΤΕ ΤΟ Φ.Ε.Κ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου