Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!

 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 28/11/2013 του ΚΥΣΔΕ με αντικείμενο την εξέταση νομιμότητας της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, οι νομικοί εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο, μεταξύ των άλλων αιτημάτων, ζητούσαν την εξαίρεση αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο. Προς κατάπληξη όλων μας, το αίτημα της εργοδοτικής πλευράς έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, εκπρόσωποι κοινωνικού εταίρου από υπηρεσιακό συμβούλιο! Οι διορισμένοι εκπρόσωποι του ΚΥΣΔΕ, με λίγα λόγια, προέβησαν σε εσκεμμένη αλλοίωση της νόμιμης συγκρότησης του συλλογικού οργάνου, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα τρίτων.
Στη σημερινή διαδικασία, όμως, έπεσαν οι μάσκες! Τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και, μετά την αλλοίωση της νόμιμης σύνθεσης του οργάνου, προέβησαν σε νέες παραβιάσεις της νομιμότητας:
  • Ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, οι αναπληρωματικοί τους να εξετάσουν την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ (πατήστε εδώ) και εκπαιδευτικός για λόγους μεροληψίας, αυτοί απέρριψαν εντελώς τη συζήτηση!
  • Ο νομικός παραστάτης της εκπαιδευτικού Γ. Κατρούγκαλος, ευρισκόμενος εκτός Αθηνών, ζήτησε με έγγραφό του (πατήστε εδώ) από το ΚΥΣΔΕ να μεταφερθεί η συνεδρίαση, ώστε να μπορέσει να υπερασπίσει τη συνάδελφό μας. Και αυτό το αίτημα ακυρώθηκε!
  • Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας για τη Δευτέρα, ώστε να μπορέσει η ΟΙΕΛΕ να εκπροσωπηθεί νομικά. Ούτε το αίτημα της Ομοσπονδίας έγινε δεκτό από το ΚΥΣΔΕ.
Δύο πράγματα μόνο αποδέχθηκε το ΚΥΣΔΕ: Την αίτηση των νομικών εκπροσώπων του Κολλεγίου για να αποβληθούν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και το αίτημα της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών να απολύσει την εκπαιδευτικό που συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει! Γίνεται, επομένως, φανερό, ότι το ΚΥΣΔΕ δεν λειτουργεί ως φορέας που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.
Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του ΚΥΣΔΕ. Πρώτον, διότι ελήφθη από παρανόμως αλλοιωθείσα σύνθεση του Οργάνου και δεύτερον, διότι καταστρατηγήθηκε η νομιμότητα της διαδικασίας με μεθόδους μη σύννομες. Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για να ακυρωθεί η απόφαση, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος. Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν για ότι συνέβη.
Τέλος, πληροφορούμε ότι, τη Δευτέρα με την επιστροφή του Γ. Κατρούγκαλου στην Αθήνα, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση των ΜΜΕ.
   
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου