Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Προβλήματα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ




Ρέθυμνο, 11/12/2013
Προς: Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

Ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, προερχόμενοι από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, εργαζόμαστε καλύπτοντας πάγιες ανάγκες και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με σημαντικό προσωπικό και οικονομικό κόστος για εμάς και τις οικογένειές μας.
Βιώνουμε, όπως όλοι, τη γενικότερη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο, την προσπάθειά μας δυσχεράινει ακόμα περισσότερο η ανεπάρκεια του Υπουργείου και της Υπηρεσίας να μας υποστηρίξει με το αυτονόητο, δηλαδή την απρόσκοπτη πληρωμή μας.
Μπήκαμε ήδη στον τρίτο μήνα της εργασίας μας ως αναπληρωτές ΕΣΠΑ και έχουμε πληρωθεί μόνο για τον πρώτο (Οκτώβριος). Αλλά και αυτόν όχι σωστά αφού έχει προκύψει σωρεία λαθών όπως στις ημέρες υπηρεσίας που υπολογίστηκαν, τις ασφαλιστικές κρατήσεις, τα επιδόματα κλπ, ενώ δεν έχουν καν συνυπολογιστεί προϋπηρεσίες, μεταπτυχιακά κ.α..
Τα πράγματα φαίνονται εξίσου δυσοίωνα και για την επόμενη πληρωμή, δηλαδή του Νοεμβρίου. Ήδη υπάρχει καθυστέρηση πολλών ημερών σε σχέση με τις άλλες Διευθύνσεις, για παράδειγμα όλη η υπόλοιπη Κρήτη έχει πληρωθεί, και ενημερωνόμαστε ότι θα υπάρξει και άλλη καθυστέρηση που μπορεί να φτάσει τις δύο εβδομάδες! Επιπλέον, με την άφιξη των νέων συναδέλφων αναπληρωτών ο φόρτος της σχετικής εργασίας θα αυξηθεί προκαλώντας πρόσθετες καθυστερήσεις.
Ζητάμε από την Υπηρεσία να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να παράσχει την κατάλληλη υποστήριξη/στελέχωση στο αρμόδιο τμήμα έτσι ώστε να ρυθμιστεί η κατάσταση. Θεωρούμε ότι με την επιπρόσθετη αβεβαιότητα και σύγχυση που οφείλεται στην αδυναμία παροχής οικονομικής ασφάλειας και σταθερότητας, προκαλείται ζημιά σε προσωπικό και οικονομικό επίπεδο. Παρόλο που ήδη έχουμε το δικαίωμα για χρήση έννομου συμφέροντος για περεταίρω ενέργειες, θα αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Αναπληρωτές ΕΣΠΑ από ΕΕΕΕΚ και Τμήματα Ένταξης Ρεθύμνου, ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου