Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τι γίνεται με το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

  
Ζήτημα χρόνου είναι τα νέα Οργανογράμματα στα υπουργεία, όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν την πορεία αναδιάρθρωσης των δομών και οργανικών μονάδων τους.
Με έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 29 Νοεμβρίου, γίνεται γνωστό πως από τις επιτροπές, που είχαν συσταθεί για τον λόγο αυτό, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών όλων των υπουργείων, καθώς και ενός αριθμού νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΕΟΤ, ΕΟΦ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ κ.ά.) και παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης και για άλλα νομικά πρόσωπα.

Όπως τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καταβάλλει προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την αξιολόγηση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει ένα ευέλικτο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ στελεχών της δημόσιας διοίκησης που ασχολούνται με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Εξάλλου, ο υπουργός γνωστοποιεί ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε την ακύρωση του έργου «Προσφορά εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων μνημονιακών απαιτήσεων για το έτος 2013», διότι λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών, η πιθανή σύναψη σύμβασης δεν θα υλοποιείτο σε χρόνο επαρκή για την υλοποίηση του έργου, που έχει σχέση με την αξιολόγηση φορέων με εξειδικευμένο αντικείμενο και σημαντικό αριθμό υπαλλήλων.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε σειρά απαντήσεων υπουργών για την πορεία αναδιάρθρωσης των δομών τους, με τις οποίες φαίνεται ότι οι κεντρικές υπηρεσίες βρίσκονται πολύ κοντά στα νέα οργανογράμματα.


Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου αναφέρει ότι έχει συγκροτηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου για τη σύνταξη νέου Οργανογράμματος. Σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης και τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΑΕ που εποπτεύει το υπουργείο, απεστάλη στους εποπτευόμενους φορείς εγκύκλιος βασισμένη στη συμβουλευτική μεθοδολογική προσέγγιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία καλούνται μέσα σε περιοριστικά χρονοδιαγράμματα να προβούν σε αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών τους, στη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων, που θα προκύπτουν από τη συγχώνευση και την τυχόν κατάργηση οργανικών μονάδων, και σε κατάργηση οργανικών θέσεων.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ" ΣΤΟ www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου