Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

To Συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε την επανατοποθέτηση 1250 "διαθεσίμων" και άλλων 150 την Τρίτη 10/12/13. Οι υπόλοιποι 464;;;

 

Κ. Αρβανιτόπουλος: Η διαθεσιμότητα είναι εθνική υποχρέωση αλλά δεν σημαίνει και απολύσεις

«Η διαθεσιμότητα ήταν εθνική υποχρέωση», αλλά δεν σημαίνει και απολύσεις, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014. Ο υπουργός είπε ότι κάθε τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποφασίσει τι θα γίνει με το εξάμηνο, αλλά ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση. Ούτε μία ώρα λιγότερη ούτε μία εβδομάδα λιγότερη από τις 13 που προβλέπει ο νόμος» και σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση.
Επεσήμανε ακόμη ότι «είναι στο χέρι κάθε πρύτανη, κάθε ιδρύματος να διασφαλίσει την ακαδημαϊκή λειτουργία του ιδρύματος ανεξάρτητα από τα προβλήματα». «Συνεπώς αναμένω τη Δευτέρα φοιτητές και καθηγητές να προσέλθουν κανονικά», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης είπε ότι σήμερα το τριμελές συμβούλιο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποδέχθηκε την επανατοποθέτηση 1.250 από τους 1.864 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την Τρίτη θα επανατοποθετηθούν άλλοι 150.
Ο υπουργός Παιδείας έκανε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αίτημα να παραιτηθεί. «Σας ευχαριστώ γιατί πείσατε και τον τελευταίο για την στρατηγική σας επιδίωξη να μετατρέψετε τον χώρο της εκπαίδευσης σε πεδίο βολής. Η επιχειρούμενη  αυτή κίνηση έχει όνομα και διεύθυνση: ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου».
«Βάλατε σε ομηρία τους φοιτητές, τις οικογένειές τους και τους διοικητικούς υπαλλήλους», είπε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εμείς βάλαμε σε διαθεσιμότητα 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους, εσείς με μπροστάρη οργανωμένες μειοψηφίες βάλατε σε διαθεσιμότητα 80.000 φοιτητές».
Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρήκε απρόσμενους συνοδοιπόρους του τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού», οι οποίοι, σύμφωνα με τον Υπουργό ζητούσαν να κλείσουν περισσότερες σχολές και μαζικές απολύσεις καθηγητών. «Είστε οι ίδιοι. Προσωπικά δεν αντιπαρατίθεμαι με κανένα», σημείωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος και έκλεισε την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ «η αντιπολιτευτική σας δημαγωγία και τακτική και καταγράφεται και απωθεί. Και θα σας ακολουθεί».
 
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου