Τρίτη 22 Απριλίου 2014

16, 19, 23 και 26 Μαΐου 2014 τα σχολεία κλειστά λόγω εκλογών




ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ E-MAIL Η΄ FAX ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ  -  ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Αθήνα 15 Απριλίου 2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                                        Αριθ. Πρωτ.: 15027
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ταχ.Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2                                             ΠΡΟΣ:

Ταχ.Κώδικας: 101 83                                                       Τον κ. Υπουργό Παιδείας
Πληροφορίες: Ε. Ατματζίδου                                          & Θρησκευμάτων        
Τηλέφωνο: 2131361252                                                   Παπανδρέου 37
FAX: 210 3741140                                                             Τ.Κ. 15180 Μαρούσι
E-mail: e.atmatzidou@ypes.gr                                       



ΘΕΜΑ: «Έγκαιρη παράδοση αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας ενόψει των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ΄ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄57),ως καταστήματα ψηφοφορίας χρησιμοποιούνται κτίρια κατεχόμενα από το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. και σε περίπτωση ανεπάρκειας αυτών, κατάλληλα ιδιωτικά οικήματα.
Με τις αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών, με τις οποίες καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας, ορίζονται ως καταστήματα ψηφοφορίας κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης  Μαΐου και της 25ης Μαΐου 2014  και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 και αίθουσες διδακτηρίων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών.
Προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και γενικά των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό, παρακαλούμε να δώσετε σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για την παράδοση των αιθουσών το πρωί της Παρασκευής  16 Μαΐου 2014, στις δημοτικές αρχές, που θα μεριμνήσουν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.
Επίσης, να φροντίσετε, με σχετικές οδηγίες σας, ώστε, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.  
Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.
Οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφό μας αυτό, παρακαλούνται να δώσουν εντολή στις δημοτικές αρχές του οικείου νομού να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας ( κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία.
 Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί και για την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδια μέρα που θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία (β΄ γύρος) στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους τυχόν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014.
                                                  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                                                            
                                                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου