Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 
17-10-2016
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. σε ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις καθώς και για την επίλυσή τους.
- Στη περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόεκυψε το πρόβλημα της τμηματικής διάθεσης των πιστώσεων για τον κλάδο ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών (δηλ. μόνο για τις θέσεις της  αρχικής κατανομής και όχι και για τις υπόλοιπες, οι οποίες κατανεμήθηκαν στο συγκεκριμένο κλάδο από την επόμενη κατανομή πιστώσεων που δόθηκε για το Ε.Ε.Π.).
        Το πρόβλημα λύθηκε ως εξής: με άμεση παρέμβαση της προέδρου του οικείου περιφερειακού συλλόγου κας Αγάθου, σε συνεννόηση με τους αιρετούς εκπροσώπους του οικείου ΠΥΣΕΕΠ. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Ο κος Καρπενησιώτης, παρενέβη προς τον πρόεδρο του ΠΥΣΕΕΠ Ιονίων Νήσων, ώστε να διεκπεραιωθεί άμεσα η ταυτόχρονη διάθεση του συνολικού αριθμού των πιστώσεων, που είχαν κατανεμηθεί στο συγκεκριμένο κλάδο του Ε.Ε.Π.
- - Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σήμερα κλήθηκαν οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων του Ε.Ε.Π. για να δηλώσουν προτίμηση μόνο για τις πιστώσεις που αφορούν σε ΣΜΕΑΕ και όχι συνολικά για όλες τις πιστώσεις (ΣΜΕΑΕ + ΚΕΔΔΥ-ΕΔΕΑΥ). Δεχτήκαμε σχετικά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από συναδέλφους. 
          Το πρόβλημα λύθηκε ως εξής: ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ήρθε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του οικείου περιφερειακού συλλόγου κο Λασιόπουλο, ώστε να κατατεθεί άμεσα και αρμοδίως σχετικό έγγραφο. Επιπρόσθετα, ο κος Καρπενησιώτης επικοινώνησε απευθείας με τον Διευθυντή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης κο Κασσιανό,  ζητώντας αρμοδίως την παρέμβασή του προς τη συγκεκριμένη Π.Δ.Ε. Ο Διευθυντής ΕΑΕ ανέλαβε τη δέσμευση να παρέμβει άμεσα προς την περιφερειακή διεύθυνση ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Όπως όλοι διαπιστώνουμε, όσο άμεσα και επείγοντα κι αν είναι τα προβλήματα (όπως τα συγκεκριμένα, που αφορούσαν σε αυθημερόν υποβολή αιτήσεων τοποθέτησης), διεκπεραιώνονται αποτελεσματικά όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων που εκπροσωπούν το ΕΕΠ-ΕΒΠ, ώστε να υπάρχει άμεσα και αρμόδια ο απαραίτητος συντονισμός (περιφερειακός σύλλογος–αιρετοί ΠΥΣΕΕΠ /περιφερειακός σύλλογος–ομοσπονδία) και να πραγματοποιούνται άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ασκεί σε καθημερινή βάση πιέσεις προς το Α.Σ.Ε.Π.  και το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων του Ε.Ε.Π., και επιδιώκει ξανά διά ζώσης συνάντηση στο Α.Σ.Ε.Π. για νεότερη αναλυτική ενημέρωση στην παρούσα φάση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου