Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

 
06-12-2016
               ΠΡΟΣ
                                                            1. Φορείς Συντονιστικού Ειδικής Εκπαίδευσης
                                                                          2. Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ
                                                                          3. Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών στο ΨΗΦΙΣΜΑ του Συντονιστικού των φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης για ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

           

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ψηφοφορία στο κοινό Ψήφισμα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη δημόσια ειδική εκπαίδευση  γίνεται με δύο τρόπους –φυσικό (δείτε εδώ:) και ηλεκτρονικό (δείτε εδώ:).
Παρακαλείσθε να υπογράφετε μόνο με έναν από τους δύο τρόπους ώστε ο τελικός συγκεντρωτικός αριθμός υπογραφών να είναι έγκυρος.
Παρακαλούνται όσοι φορείς και συνάδελφοι συγκεντρώνουν υπογραφές με φυσική ψηφοφορία, να αποστείλουν στα τέλη Φεβρουαρίου τις αντίστοιχες καταστάσεις στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκειμένου να γίνει η συγκεντρωτική καταμέτρηση.

Με εκτίμηση 
   
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. –  28/11/2016
 
 Πραγματοποιήθηκε στις 28-11-2016 στην Αθήνα, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.. Κατά τη συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος Καρπενησιώτης Στάθης, η γενική γραμματέας Μαχαίρα Σοφία (μέσω skype), η ταμίας Αλμπάνη Χριστίνα, ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Παπαευαγγέλου Κώστας και το αναπληρωματικό μέλος Κλωνή Παναγιώτα (μέσω skype). Δεν παρέστησαν ο αντιπρόεδρος Λασιόπουλος Αθανάσιος, η ειδική γραμματέας Τέλιου Μαρία και ο οργανωτικός γραμματέας Στεργιούλης Γιάννης.
Σύνολο τακτικών μελών: 4 άτομα, οπότε διαπιστώθηκε απαρτία. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
 Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.                 Κινητοποιήσεις ΠΟΣΕΕΠΕΑ – δράσεις των περιφερειακών συλλόγων, ενόψει της απεργίας στις 2 Δεκεμβρίου 2016
2.                 Εξελίξεις που επίκεινται στη Δ/νση ΕΑΕ
  
Θέμα 1ο: «Κινητοποιήσεις ΠΟΣΕΕΠΕΑ – δράσεις των περιφερειακών συλλόγων, ενόψει της απεργίας στις 2 Δεκεμβρίου 2016»

Αρχικά υπενθυμίστηκαν οι μέχρι στιγμής αποφάσεις και ενέργειες ενόψει της 2ας Δεκεμβρίου:
Α) τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από την προηγούμενη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 14 Νοεμβρίου, είχαν αποφασίσει την κλιμάκωση δράσεων διεκδίκησης μόνιμων διορισμών με συγκεκριμένες ενέργειες (αίτημα μόνιμων προσλήψεων με την κατ’ εξαίρεση των μνημονιακών δεσμεύσεων μορφή με αιτιολογημένη σχετική τεκμηρίωση και συγκέντρωση υπογραφών, συμμετοχή από κοινού με το συντονιστικό των φορέων ειδικής εκπαίδευσης στο πανελλαδικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου της ΕΣΑμεΑ με κυρίαρχο αυτό το αίτημα, πραγματοποίηση κατά τόπους δράσεων υποστήριξης του αιτήματος από τους περιφερειακούς συλλόγους σε συντονισμό με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ). [βλ. http://poseepea.blogspot.gr/2016/11/14-11-2016.html ]
Β) στις 25 Νοεμβρίου η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία για την 2α Δεκεμβρίου με κύριο αίτημα  τις μόνιμες  προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ. [βλ.   http://poseepea.blogspot.gr/2016/11/2_25.html ]
Γ) στη συνάντηση του Συντονιστικού των φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης που  πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η από κοινού συμμετοχή στο Συλλαλητήριο με τη συγκέντρωση των μελών του Συντονιστικού στην Ομόνοια στις 2 Δεκεμβρίου και η διαμόρφωση κοινού ψηφίσματος με στόχο τη συλλογή υπογραφών με φυσική και ηλεκτρονική ψηφοφορία.  [βλ. http://poseepea.blogspot.gr/2016/11/blog-post_77.html ]

Στη συνέχεια, ως προς τις κατά τόπους δράσεις υποστήριξης του αιτήματος μόνιμων διορισμών, προτάθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή προτρεπτικού καλέσματος των περιφερειακών συλλόγων και των θεσμικών εκπροσώπων του ΕΕΠ-ΕΒΠ για κατά τόπους σχετικές δράσεις σε συντονισμό με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενόψει της 2ας Δεκεμβρίου όπως και η συλλογή υπογραφών στο υπό διαμόρφωση κοινό ψήφισμα [βλ. http://poseepea.blogspot.gr/2016/11/2_28.html], καθώς και η ενημέρωση-δημοσίευση αυτών στο ιστολόγιο της ομοσπονδίας [όπως και έγινε, βλ. http://poseepea.blogspot.gr/2016/11/blog-post_29.html , http://poseepea.blogspot.gr/2016/12/2-2016.html , http://poseepea.blogspot.gr/2016/12/2.html , http://poseepea.blogspot.gr/2016/12/2_1.html ]. 

Θέμα 2ο:  «Εξελίξεις που επίκεινται στη Δ/νση ΕΑΕ»
Ο κος Καρπενησιώτης ενημέρωσε ότι υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με επικείμενη έναρξη διαλόγου αναφορικά με δομικές αλλαγές που ενδέχεται να λάβουν χώρα στη Διεύθυνση ΕΑΕ, όπως και με πιθανές συνέπειες για τα ΚΕΔΔΥ στο πλαίσιο λειτουργίας του αναμενόμενου νέου θεσμού των Κ.ΥΠ.Ε.Κ. (Κέντρα Υποστήριξης Εκπαιδευτικής Κοινότητας), ο οποίος εξαγγέλθηκε από τον Αύγουστο.
Συμφωνήθηκε ομόφωνα να ζητήσουμε συγκεκριμένη και αναλυτική ενημέρωση από τη Δ/νση ΕΑΕ του Υπουργείου και να προετοιμάσουμε σχετικώς τις προτάσεις-θέσεις μας συγκαλώντας ένα διευρυμένο Δ.Σ.  για το σκοπό αυτό.

Εκτός ημερησίας διάταξης, συζητήθηκαν:
1.  Η κα Μαχαίρα ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα και λάθη (ως προς θέματα παιδαγωγικής επάρκειας, προϋπηρεσίας, κά) τα οποία τέθηκαν από υποψήφιους αναπληρωτές διαφόρων ειδικοτήτων κατά τη συνέλευση του Συλλόγου Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου και στην οποία παρέστη ως μέλος του Συλλόγου. Επίσης, ότι αποφασίστηκε να διαμορφωθούν από την κάθε ειδικότητα υπομνήματα σε σχέση με σημεία ασαφειών ή/και αστοχιών της εγκυκλίου αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ώστε να διαβιβαστούν από το Σύλλογο στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για να τα προωθήσει η ομοσπονδία στο Υπουργείο.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η προώθηση των σχετικών εισηγήσεων (μόλις τις λάβουμε) προς το υπουργείο με κεντρική διεκδίκηση από την ομοσπονδία. Επιπλέον ενόψει της επόμενης εγκυκλίου, προτάθηκε ως χρήσιμο και απαραίτητο να γίνει από όλους τους περιφερειακούς συλλόγους η συγκέντρωση αντίστοιχων εισηγήσεων κατά ειδικότητα και η προώθησή τους στην ομοσπονδία. 
2. Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις σχετικά με αποδοτικότερη συνεργασία και καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών του Δ.Σ.
Στο σημείο αυτό, αποφασίσθηκε λύση της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου