Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π., ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.Π.Ε.Θ., ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ Ε.Δ.Ε.Α.Υ., ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π.-ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ





Κατά τη χθεσινή, 10-04-2017, συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Παναγή Κασσιανό, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα παρακάτω θέματα που αφορούν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.).

Αναλυτική Ανακοίνωση για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση αυτή θα εκδώσει προσεχώς το Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. φεύγει από την Διεύθυνση Ε.Α.Ε., η οποία γίνεται Διεύθυνση Σπουδών Ε.Α.Ε. και ιδρύεται Αυτοτελές Τμήμα στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού, το οποίο θα χειρίζεται τα θέματά του.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2017-18
Η Δ/νση Ε.Α.Ε. θα προσπαθήσει να δημοσιοποιήσει την Εγκύκλιο πρόσληψης αναπληρωτών τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας μετά το Πάσχα( Πέμπτη 20 Απριλίου;). Η Προϋπηρεσία θα μετράει, κατά πάσα πιθανότητα και κατόπιν απαιτήσεως του ΑΣΕΠ, μέχρι την 30η Απριλίου, χωρίς να χάνονται οι 2 τελευταίοι μήνες, οι οποίοι θα προσμετρηθούν του χρόνου και αιτήσεις θα γίνονται στις κατά τόπους Π.Δ.Ε., καθότι δεν θα ισχύσει Ενιαίος Πίνακας.  Η συντόμευση της έκδοσης της Εγκυκλίου γίνεται, ώστε να προλάβει το ΑΣΕΠ να περατώσει τις ενέργειές του, ώστε να μπορέσει να προσληφθεί το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.
Η διαδικασία σύστασης νέων Οργανικών Θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. χρειάζεται Φ.Ε.Κ. και έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους(Γ.Λ.Κ.), γεγονός το οποίο δυσκολεύει το εγχείρημα και το Υπουργείο σκέφτεται να προχωρήσει στη σύσταση μιας επιτροπής εργασίας, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα. Όσον αφορά στην συζητούμενη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που παραμένουν εδώ και χρόνια ανενεργείς, η Δ/νση Ε.Α.Ε. θεωρεί πως περισσότερα προβλήματα θα φέρει η πραγματοποίησή της, παρά θα επιφέρει ωφέλειες. Λύση είναι μόνον η σύσταση νέων οργανικών θέσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξει στόχευση.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Οδοιπορικά δικαιολογούνται όταν υπάρχει η φράση " συμπλήρωση ωραρίου" και στην περίπτωσή μας πρέπει να γίνει παρέμβαση στον Κανονισμό λειτουργίας των Ε.Δ.Ε.Α.Υ., ώστε να συμπεριληφθεί αυτή η φράση.

ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Ε.Ε.Π.
Κατά τη Δ/νση Ε.Α.Ε. δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και δεν υπάρχει καμία αλλαγή για το Ε.Ε.Π. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται και η ειδικότητα ΠΕ39, η οποία καταγράφηκε σε λίστα του Υπουργείου, που είδε πριν λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Δ.Ε. ΣΕ Τ.Ε. ΚΑΙ Τ.Ε. ΣΕ Π.Ε.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να μετατρέψει, αφού μετονομάσει(Ε.Β.Ε.Π.;), το Ε.Β.Π. από Δ.Ε. σε Τ.Ε. και κλάδους Τ.Ε. του Ε.Ε.Π. σε Π.Ε., προβαίνοντας  με βάση τον νόμο 1566/1985 σε ανασύσταση των κλάδων Ε.Ε.Π.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ Ε.Ε.Π.
Κατά το Υπουργείο πρέπει να απαντηθεί πρώτα απ όλα το ερώτημα αν χρειάζεται η Παιδαγωγική Επάρκεια για το Ε.Ε.Π. και κατόπιν στην περίπτωση που αποφασισθεί πως χρειάζεται να απαιτηθεί από όλους. Μ άλλα λόγια Παιδαγωγική Επάρκεια για όλους τους κλάδους ή για κανέναν.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
Η Δ/νση επεξεργάζεται το καθηκοντολόγιο των Συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Βασίλης Βούγιας



1 σχόλιο:

  1. κ. Βούγια ανασύσταση των κλάδων σημαίνει το τέλος (εργασιακό θάνατο) των ΕΒΠ αποφοίτων ΙΕΚ, ΕΠΑΛ καθώς πλέον θα προσλαμβάνονται Βρεφονηπιοκόμοι ΤΕΙ; Ελλοχεύει αυτός ο
    κίνδυνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή