Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ε.Α.Ε. κο. Π. ΚΑΣΣΙΑΝΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Σήμερα Μ.Δευτέρα 10.4.2017 και ώρα 11:00 έγινε η συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. με τον Δ/ντή Ε.Α.Ε. του Υπουργείου Παιδείας. Τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ε.Α.Ε. με πρωτεύοντα φυσικά αυτά που έχουν ανακύψει με την αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας αλλά και την επερχόμενη Υ.Α.
     Επί της ουσίας και μέχρι τη δημοσίευση αναλυτικού δελτίου, έχουμε να πούμε ότι ο Δ/ντής ΕΑΕ μας ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν αλλάζει τίποτε στην Υ.Α. αλλά ότι έχει δεχτεί τη μη άθροιση των κοινωνικών μορίων μεταξύ τους ενώ δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγή των μορίων αυτών.
     Αναφορικά με το βασικό πτυχίο, η θέση του είναι σταθερή και αδιαπράγματευτη ότι πρέπει απλά να μοριοδοτείται και όχι να προτάσσεται. 
     Θέσαμε επίσης ζήτημα ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας ΑΣΕΠ από τη στιγμή που το μόνο που κάνει σήμερα είναι μέχρι και η εκδίκαση ενστάσεων αλλά όχι οι προσλήψεις.
     Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν επίσης θέματα του ΕΕΠ και του ΕΒΠ τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
      Πάνω από όλα θέσαμε ζήτημα για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν  ειδικά στην τελευταία τροπολογία και συγκεκριμένα για τον αιφνιδιασμό, την κακή επικοινωνιακή διαχείριση και την έλλειψη πραγματικού διαλόγου.
      Έκπληκτοι μάθαμε, αφού όμως φύγαμε από το Υπουργείο, ότι η Υ.Α. είχε υπογραφεί από την Παρασκευή ενώ σήμερα βγήκε πλέον και το ΦΕΚ χωρίς να μας πει ο Δ/ντης ΕΑΕ τίποτε το σχετικό!
      Ως εκ τούτου δυστυχώς, στο κομμάτι των θεμάτων που αφορούσαν την Υ.Α., θεωρούμε ότι  η συνάντηση είχε εκ μέρους του προσχηματικό χαρακτήρα.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου