Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Δελτίο τύπου για τη διαμαρτυρία των Επιστημονικών Ενώσεων στο Υπουργείο Παιδείας

 
Όπως είχε ανακοινωθεί και προγραμματιστεί και παρά τον καύσωνα, οι έξι ενώσεις (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε., Π.Ε.ΣΥ.Θ., Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α., Π.Ε.ΚΑ.Π., Σ.Α.Τ.Ε.Α) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠ.Π.Ε.Θ(28-6-2017) και ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αγγελόπουλο και τους συμβούλους κυρίους Πολίτη, Μηλιώνη, Κωνσταντάτο, Κασσιανό και Αθανασόπουλο.
Τη διαμαρτυρία στήριξαν πρωτοβάθμια σωματεία και η πρωτοβουλία αναπληρωτών, που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Ο κ. Αγγελόπουλος άκουσε την επιχειρηματολογία μας (σχολείο-χυλός –κάθε άλλο παρά ενιαίο– μετά τη Υ.Α. Φίλη με την «κατασκευή» πλεονασματικών ωρών, την υποστελέχωση σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, την πρωτοφανή στρέβλωση που παρουσιάστηκε κατά την καταγραφή των κενών και οδήγησε σε τοποθετήσεις αναπληρωτών όχι σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους αλλά σύμφωνα με τις πλεονάζουσες ώρες των μονίμων συναδέλφων κ.λπ.) και τα αιτήματά μας (διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ειδικών παιδαγωγών, απόδοση οργανικών θέσεων για τους μεταταγμένους και για όλες τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αποκλειστική διδασκαλία των μαθημάτων ειδικοτήτων και ωρών παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς αντίστοιχων κλάδων, να καταγραφούν με απόλυτη διαφάνεια και να αποδοθούν τα πραγματικά κενά, να γίνει μία μεγάλη φάση πρόσληψης αναπληρωτών στο τέλος του Αυγούστου).
Άκουσε αλλά δεν είπε τίποτε νέο.
Μας παρουσίασε τα γνωστά νούμερα προσλήψεων, υπερθεμάτισε για το ότι όσοι προσλήφθηκαν προσλήφθηκαν νωρίτερα από άλλες χρονιές, για το ότι οι προσλήψεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα, επιχειρηματολόγησε για το κόψιμο της Θεατρικής Αγωγής σε Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού λέγοντας χαρακτηριστικά «το Υπουργείο κρίνει τι είναι απαραίτητο σε κάθε τάξη και βάζουμε προτεραιότητες» και κυρίως μας ενημέρωσε ότι, επειδή βρίσκεται μόλις 12 ημέρες στη θέση αυτή, δεν έχει ενημερωθεί ολόπλευρα και σφαιρικά. Οι σύμβουλοι επενέβησαν ελάχιστα, για να προβάλουν το ερώτημα: «αφού υπάρχουν ελλείψεις, τι να κάνουμε»;
Στο επίμονο αίτημά μας να μας ορίσει νέο ραντεβού στα μέσα Ιουλίου αρνήθηκε να δεσμευθεί επί συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Και στο αίτημα για διορισμούς λάβαμε τη μόνιμη απάντηση πως θέλουν πολύ αλλά…
Συνάδελφοι, θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και να αφιερώσουμε σελίδες για σκέψεις…
Το συμπέρασμα είναι πως επί μία και παραπάνω χρονιά μας συναντούν χωρίς κανείς να απαντά, να παίρνει θέση και ευθύνη για το χάος που επικρατεί στα σχολεία, για την ομηρία και την ανασφάλεια των «μόνιμων» αναπληρωτών, για τις αναθέσεις των μαθημάτων.
Οι Ενώσεις θα συνεχίσουμε πιεστικά και δυναμικά το συντονισμό μας και, εννοείται, σύντομα θα επανέλθουμε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. για συνάντηση και απαντήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
 
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων – ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε.
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής – Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής – Π.Ε.ΚΑ.Π
Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής – Σ.Α.Τ.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου