Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη

dritseli_vouli_2


Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη

Δεν διαψεύδει ο υφυπουργός Παιδείας ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει ως στόχο τις απολύσεις ενώ δήλωσε ‘άγνοια’ για τις βιαιοπραγίες της αστυνομίας ενάντια σε μαθητές στην Χαλκιδική».
Στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Παναγιώτας Δριτσέλη για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου δεν απέκλεισε την πρόθεση της κυβέρνησης για απολύσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε μετά από τις επίμονες ερωτήσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ότι «προβλέπονται απολύσεις γενικότερα για το δημόσιο», σαφώς εννοώντας και τους εκπαιδευτικούς, των οποίων, μάλιστα, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση χαρακτήρισε «δίκαια» σε περίπτωση αρνητικής κρίσης.  Επιπλέον στην περίπτωση αυτή,  δήλωσε επί λέξει :  «Ακόμη και σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης συνεπάγεται μια στασιμότητα σε σχέση με την εξέλιξη κάποιου». Με βάση όμως το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007, άρθρο  95) : «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται μέσα σε 2 μήνες από την κύρωση του οικείου πίνακα υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο, με αιτιολογημένη απόφαση του και μετά από προηγούμενη κλήση αυτού για να παράσχει εγγράφως ή προφορικώς τις αναγκαίες διευκρινίσεις, μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά ένα βαθμό».  Πράγμα  που οδηγεί σαφώς σε απόλυση του εκπαιδευτικού μετά από την αξιολόγηση.
Ακόμη αιφνιδιασμένος ο κ. υφυπουργός δήλωσε «άγνοια» για τις τελευταίες προσαγωγές μαθητών από την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στη Χαλκιδική στα πλαίσια της τρομοκράτησης της κοινωνίας που εναντιώνεται στο καταστροφικό σχέδιο δημιουργίας χρυσορυχείου, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα μέσα σε σχολείο στην Ιερισσό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.  αντιτάσσεται στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που έχει ως αποκλειστικό στόχο τη δικαιολόγηση, στον ελληνικό λαό, των απολύσεων που ετοιμάζονται, όπως  προέκυψε από την απάντηση του υφυπουργού στη σημερινή συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.  βρίσκεται απέναντι σε τέτοιου είδους πολιτικές ακύρωσης του ρόλου των εκπαιδευτικών, που στρέφονται ενάντια στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση όλου του λαού.
(Πηγή: /www.trikalain.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου