Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ" κε ΥΠΟΥΡΓΕ!!!


Μιλώντας χθες ο κ. Αρβανιτόπουλος στη Βουλή για τι έκανε και τι θα κάνει το 2014 το ΥΠΑΙΘ ανέφερε μεταξύ άλλων:


"Τρίτον, το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που θα καταθέσουμε. Σε αυτόν τον τομέα κάναμε πολλά, διπλασιάζοντας αυτή τη χρονιά τους απασχολούμενους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό. Κακά τα ψέματα, όμως, όλα αυτά δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τη βελτίωση της Ειδικής Αγωγής, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί."



    Πραγματικά "κακά τα ψέματα" κε υπουργέ. Δυστυχώς για σας ο διπλασιασμός που αναφέρατε δεν ισχύει ούτε για το ειδικό προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ). Χρειάζεται πράγματι να κάνετε πολλά για να φτάσετε  σ αυτό το επίπεδο στελέχωσης της ειδικής αγωγής και πρώτα από όλα να επαναφέρετε την κρατική χρηματοδότηση στον ευαίσθητο αυτό τομέα της εκπαίδευσης. 



   Για την αποκατάσταση της αλήθειας μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 300 μέλη ειδικού προσωπικού (κυρίως ΕΒΠ) στις ΣΜΕΑΕ και πρόκειται αυτές τις μέρες να προσληφθούν 130 μέλη ΕΕΠ για τις ανάγκες των ΚΕΔΔΥ. Αυτό συνιστά υποδιπλασιασμό σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, ενώ πρέπει να σημειώσουμε και την καθυστέρηση (πέρασε το 1ο τρίμηνο) και την πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών με προγράμματα ΕΣΠΑ, που δεν προορίζονται για την κάλυψη πάγιων και λειτουργικών αναγκών. 



    Σημειώνουμε ότι από το Σεπτέμβρη έχουμε ανακοινώσει με βάση τα στοιχεία που διαθέτει και η Δ/νση ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ ότι τα λειτουργικά κενά σε ειδικό προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) στα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τις υπηρεσίες διάγνωσης και υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) ανέρχονται σε τουλάχιστον 1600.
  

Σ.Σ: Να διορθώσουμε τους καλούς συναδέλφους της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α όσον αφορά στον αριθμό των προσλαμβανομένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ο αριθμός ανέρχεται σε 150 Ε.Ε.Π και όχι 130, μιας και ως γνωστόν έχουν  διατεθεί στις Π.Δ.Ε της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου, από την Παρασκευή 6/12/2013, 20 πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ των 2 αυτών Περιφερειών.

Β.Β

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου