Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πρόταση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα (22/5/2017)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα (22/5/2017) φέτος είναι ελληνικό και αποτελεί πρόταση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα είναι «Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός» και το ΚΠΕ Καστοριάς, ένα από τα παλιότερα του δικτύου των ΚΠΕ της χώρας μας, συμμετείχε με τη δική του πρόταση στον διεθνή διαγωνισμό για το λογότυπο της φετινής χρονιάς που διοργάνωσε η Γραμματεία του Convention on Biological Diversity (CBD), οργανισμό του ΟΗΕ.
Το λογότυπο που πρότεινε το ΚΠΕ Καστοριάς επιλέχθηκε από τον διεθνή οργανισμό και αποτελεί πλέον το επίσημο λογότυπο του εορτασμού για τη Βιοποικιλότητα σε όλον τον κόσμο. Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς στο λογότυπο που δημιούργησε προσπάθησε να επισημάνει τη στενή σχέση μεταξύ της βιοποικιλότητας και του τουρισμού, τη σημασία των θελκτικών και πλούσιων σε βιοποικιλότητα τοπίων για τον τουρισμό, καθώς και την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που θα συμβάλλει και στην προστασία της βιοποικιλότητας.
Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και ταυτόχρονα πολύ υψηλό βαθμό ενδημικότητας. Η διατήρηση και η προστασία αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου αποτελεί κορυφαίο καθήκον της Πολιτείας και ειδικότερα του ΥΠΠΕΘ μέσω των εκπαιδευτικών δομών.
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) είναι ένα δίκτυο αποκεντρωμένων αειφόρων δημόσιων εκπαιδευτικών δομών του ΥΠΠΕΘ, με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία. Αποτελούν δομές με σημαντικό εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΚΠΕ και η ανανέωση του θεσμικού πλαισίου τους μπορεί να διαδραματίσει κομβικό και κρίσιμο ρόλο και να στηρίξει ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση και την κοινωνία.
Στις πιο κάτω διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε:
α) Την επίσημη ανακοίνωση: https://www.cbd.int/idb/image/2017/logo/idb-2017-logo-design.pdf
β) Το λογότυπο στις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, καθώς και στα ελληνικά: https://www.cbd.int/idb/2017/logo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου