Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕ71/ΠΕ61...ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ Η Υ.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ


Ο Υπουργός Παιδείας σήμερα στην Βουλή σημείωσε σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ71.
“Αυτή τη φορά θα αρχίσουμε να μην προτάσσονται, αλλά να μοριοδοτούνται επιπλέον. Το να προτάσσονται τα συγκεκριμένα άτομα ήταν κάτι άδικο, γιατί υπήρχαν άλλα άτομα τα οποία είχαν πάρει πτυχίο σε παραπλήσιο κλάδο, παραδείγματος χάρη στα παιδαγωγικά, είχαν κάνει διδακτορικά κ.λπ. και πολλές φορές βρίσκονταν κάτω από την κατάταξη όπου προτάσσονταν οι απόφοιτοι των δύο αυτών τμημάτων. Για λόγους ισονομίας, λοιπόν –και θα ήθελα να προσεχθεί αυτό- έχει αλλάξει αυτό το καθεστώς”.
“Εδώ, λοιπόν, είχαμε τον παραλογισμό συνάδελφοι οι οποίοι είχαν μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ενδεχομένως και μια πρακτική άσκηση, να είναι κάτω από τους άλλους πτυχιούχους που είχαν πτυχίο Ειδικής Αγωγής. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Γι’ αυτό είπαμε να μοριοδοτούνται όλοι και οι συνάδελφοι αυτοί να έχουν μια έξτρα μοριόδητηση. Επειδή δε οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν θα μείνει και κανείς έξω, θα ήθελα κατανόηση και για το πρόβλημα της ισονομίας αλλά και για το ακαδημαϊκό ζήτημα που κρύβει αυτό το πρόβλημα της ισονομίας" τόνισε.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Η υπουργική απόφαση  θα δημοσιευτεί την Πέμπτη για διαβούλευση ώστε όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας να ακολουθήσουν οι προτάσεις και τα σχόλια διααφόρων κατηγοριών εκπαιδευτικών".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου