Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ε.Σ.Α.μεΑ: Στήριξη κινητοποίησης των εκπαιδευτικών 29/3 στη Βουλή: Άμεση απόσυρση της τροπολογίας για τους αναπληρωτές

 Άμεση απόσυρση της τροπολογίας για τους αναπληρωτές


Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της στηρίζουν την κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας την Τετάρτη 29 Μαρτίου στη Βουλή, ημέρα συζήτησης της τροπολογίας για ρύθμιση θεμάτων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία.
Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της εκπαίδευσης ή το αναπηρικό κίνημα. Η ΕΣΑμεΑ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση  ειδικά για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία, ενώ κατά καιρούς έχει καταθέσει ένα πλαίσιο εμπεριστατωμένων προτάσεων για την Ειδική Εκπαίδευση. Διαχρονικά το υπουργείο Παιδείας δεν αντιμετωπίζει τα θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, όλων των βαθμίδων, με τη δέουσα προσοχή. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο δεν έχουν προβεί σε καμία ευεργετική ρύθμιση για την επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεργία, αλλά έχουν προχωρήσει σε κατάργηση ευνοϊκών διατάξεων, όπως του Πίνακα Α που αφορούσε στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 20% επί των προσλήψεων.
Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την έναρξη διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου