Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ(Σ.Ε.Κ.)




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Tην Παρασκευή 17/03 στις 17:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της επιτροπής ειδικής αγωγής του ΣΕΚ στα γραφεία του συλλόγου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Αγωγής
Ο χώρος που είχε δοθεί πέρυσι για το Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Αγωγής (Τεχνόπολη, Γκάζι) δεν είναι διαθέσιμος φέτος. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αναμένουμε απάντηση από τους υπευθύνους για την παραχώρηση του χώρου. Εάν η απάντηση είναι θετική θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων, προκειμένου να οργανωθεί το περίπτερο του συλλόγου και να οριστούν οι βάρδιες.

Σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για το μάθημα της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής και του εργαστηρίου της Αυτόνομης Διαβίωσης
Κατόπιν συζήτησης, συστάθηκε μια επιτροπή υπεύθυνη για τα σχεδιασμό
αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για το μάθημα της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής και του εργαστηρίου της Αυτόνομης Διαβίωσης. Μέσα απ’ αυτά θα αναδειχθεί και ο ρόλος του κοινωνιολόγου στην Ειδική Αγωγή.

Ομαδοποίηση κλάδων-Αναθέσεις.
Ίσως το μεγαλύτερο θέμα που μας απασχολεί τις τελευταίες μέρες, είναι η ενοποίηση των κλάδων (ΠΕ10-ΠΕ13) και οι αναθέσεις. Συζητήθηκε αρκετά το θέμα, και προγραμματίστηκαν κάποια ραντεβού με φορείς του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τεθούν διερευνητικά ερωτήματα σχετικά με την ενοποίηση και τις αναθέσεις των μαθήματων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου