Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας...19 – 22 Νοεμβρίου 2015...Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια


To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν   το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22 Νοεμβρίου, 2015.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει σφαιρικά τις σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση θεωρίας, έρευνας, εκπαίδευσης και πρακτικών εφαρμογών στο σχολικό πλαίσιο, στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, στη διεπιστημονική συνεργασία και στη διασύνδεση  σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων για την παροχή σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Επιπλέον, το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει καλές πρακτικές αξιολόγησης και παρέμβασης στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα  και διασύνδεσης σχολείων, πανεπιστημίων και φορέων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές και προσκεκλημένες ομιλίες, συμπόσια, ανακοινώσεις και αναρτημένες εργασίες. Θα περιλαμβάνει θέματα για όλους τους τομείς ανάπτυξης, μάθησης  και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής  παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς και θέματα λειτουργίας τάξεων και σχολικών μονάδων και παροχής σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης (workshops) που θα απευθύνονται σε σχολικούς ψυχολόγους, στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς. Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και ειδικούς παιδαγωγούς  που εργάζονται σε σχολεία και  φορείς ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης  και παρέμβασης, σε μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς.

Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου
Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος του Συνεδρίου 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - http://www.schoolpsych2015.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου