Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας

Μια διαφορετική, από πλευράς αισθητικής και ουσίας , μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
   Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων παρέλασαν 1878 μαθητές που φοιτούν σε 313 σχολεία της Αθήνας (174 δημοτικά, 72 γυμνάσια και 67 λύκεια).
Από τον περιβάλλοντα χώρο έλειπαν για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια τα κάγκελα ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. 
Ο υπουργός προσκάλεσε στην εξέδρα των επισήμων εκπαιδευτικούς οι οποίοι με ξεχωριστές πρωτοβουλίες και ενέργειες μεταφέρουν στα παιδιά αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Πρόκειται για τους: Γαρυφαλλιά – Καλομοίρη Παπανικολάου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 2ου – 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου), Κοτούλας Χρήστος (Διευθυντής 65ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών), Φαλούκας Αθανάσιος (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας). Εκ μέρους του Υπουργείου παρευρέθηκαν η Νίκη Μπάρλα (Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου) και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Στέλιος Δασκαλάκης.
   Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Υπουργό.
«Σήμερα είναι μία μέρα σεβασμού της μνήμης. Ημέρα ιστορίας και γιορτής για τα παιδία που είδαμε για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, για όσους βοηθούν. Ελπίζω η νέα γενιά να γίνει αντάξια των προηγούμενων και καλύτερη από αυτές» τόνισε μετά το τέλος της παρελάσεως ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου