Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ο Αναπληρωτης Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στο 132ο Δ.Σ. Αθηνών στην Γκράβα, με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού,



Με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσου Κουράκη, στο 132ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στην Γκράβα

Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Γκράβα, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, ο οποίος συμμετείχε στηνεκδήλωση του σχολείου που πραγματοποιήθηκε για την Διεθνή Ημέρα κατά του ρατσισμού. Μια γιορτή με προβολή ταινίας, τραγούδια, χορούς και παραμύθια με επίκεντρο το σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ισότητα.

To 132o είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο στο οποίο οι μαθητές είναι μετανάστες και πρόσφυγες από την Αλβανία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Σουδάν, Νιγηρία, Συρία, Αίγυπτο, Ερυθραία, Πολωνία, Αφγανιστάν Ουκρανία κ.α. Εφαρμόζει καινοτόμα και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα με εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της επίδοσης των μαθητών /μαθητριών στα μαθήματα, στην άμβλυνση των φαινομένων βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού τόσο ανάμεσα στα παιδιά όσο και ανάμεσα στους γονείς, στην γρήγορη και ευκολότερη ένταξη των μαθητών με μεταναστευτικό υπόβαθρο και στην εξάλειψη της μαθητικής διαρροής .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, αφού συνεχάρη τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων για την σημαντική αυτή προσπάθεια, παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ το μήνυμα που μετέφερε στα παιδιά είναι πως «η διαφορετικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους δεν πρέπει να θεωρείται απειλή, να προκαλεί φόβο και ανασφάλεια. Η διαφορετικότητα συνιστά πλούτο».

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το 112ο Δημοτικό Σχολείο και τα όμορα νηπιαγωγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου