Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με μαθητές της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης, εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με μαθητές της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης, εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς

 Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συναντήθηκε σήμερα το πρωί με μαθητές της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης, εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπικούς φορείς με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις και κατ’ επέκταση στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξαιτίας των ισχυρών σεισμών που έπληξαν πέρυσι τα δύο νησιά.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος τα αιτήματα που αφορούν την ασφάλεια και την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και η υιοθέτηση του μέτρου της ποσόστωσης του 0,5% για την εισαγωγή στις σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ των μαθητών.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, επεσήμανε πως «το Υπουργείο θα δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις κτηριακές υποδομές και εγκαταστάσεις», ενώ δεσμεύθηκε ότι όλα τα αιτήματα θα εξεταστούν με σκοπό την άμεση επίλυση των ζητημάτων.

Από την μεριά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Επιπλέον, δεσμεύθηκε για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών και πρότεινε την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων ώστε να δρομολογηθούν τα πρώτα βήματα για την σταδιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τέλος, ανακοίνωσε πως το Υπουργείο θα εξετάσει τις ρυθμίσεις σχετικά με τις μετεγγραφές, ώστε να συμπεριληφθεί το αίτημα της ποσόστωσης του 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου