Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων άνοιξε την πύλη του στους νεαρούς διαδηλωτές ύστερα από απόφαση του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Για πρώτη φορά στα χρονικά το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων άνοιξε την πύλη του στους νεαρούς διαδηλωτές ύστερα από απόφαση του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά. Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων ύστερα από τη χθεσινή τους απόφαση βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του υπουργείο για να κοινοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.
Μόλις πληροφορήθηκε την παρουσία τους ο Υπουργός Πολιτισμού Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς τους κάλεσε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly».
Άκουσε τα αιτήματα τους και συζήτησε φιλικά μαζί τους για ένα ημίωρο.
Επανέλαβε δε τη δέσμευση του υπουργείου να συμπεριλάβει και στο νέο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο τις ρυθμίσεις για κατάργηση κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΕ.
Όπως και την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των ΑΕΙ καθώς και σίτισης και στέγασης των φοιτητών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Μπαλτάς «Μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου