Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Παιδείας στο Παρίσι

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Παιδείας στο Παρίσι

Την ανάγκη ενίσχυσης των Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Εκπαίδευση επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς κατά την διάρκεια του άτυπου συμβουλίου των Ευρωπαίων ομολόγων του που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2015, στο Παρίσι.
Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Γαλλίδας υπουργού Παιδείας Najat Valluadt - Belcacem με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα και με αποκορύφωμα την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo και την επίθεση στη Δανία, ο Έλληνας Υπουργός επεσήμανε ότι οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες συρρικνώνονται εξαιτίας της τάσης ανάπτυξης των τεχνοκρατικών αντιλήψεων που επικρατούν στην Εκπαίδευση. Τόνισε ότι η νέα γενιά έχει ανάγκη για ελπίδα, μέλλον και αναγνώριση, καθώς η ελλείψεις τους είναι εκείνες που συχνά απομονώνουν και οδηγούν σε συμπεριφορές ακραίες.
Ο Υπουργός, όπως και οι ομόλογοί του, επεσήμαναν την ανάγκη για εμπέδωση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Οι Υπουργοί Παιδείας της Ευρώπης αντάλλαξαν «καλές πρακτικές» στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της βίας και της εμπέδωσης της κοινωνικής ανοχής στα σχολεία. Τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου του Παρισιού θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο.
Στο περιθώριο πραγματοποιήθηκε και διμερής συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Κώστα Καδή, κατά την οποία εκφράστηκε η ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συνεργασίας στο χώρο της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου