Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού από τη WROHellas



Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών φτάνει στο τέλος του με τη διοργάνωση του τελικού, στις 28/3 στο χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός WROHellas  (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών), διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η δική μου πόλη» και στόχο έχει να προκαλέσει τη φαντασία των παιδιών και να δημιουργήσουν ρομποτικές κατασκευές που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους στην πόλη.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από την WRO Hellas τα εκπαιδευτικά workshops με συμμετοχή πάνω από 1.000 εκπαιδευτικών αλλά και οι προκριματικοί στις περιφέρειες της Ελλάδας, στους οποίους συμμετείχαν πάνω από 1.500 παιδιά Δημοτικού.
Στους προκριματικούς, η κριτική επιτροπή της WRO Hellas, η οποία απαρτίζεται από έγκριτους και καλά εκπαιδευμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, βαθμολόγησε τις ομάδες.
Οι 2 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία θα συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
Η εκδήλωση για τον τελικό του διαγωνισμού θα είναι ανοικτή προς το κοινό ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουν την προσπάθεια των παιδιών, να θαυμάζουν τα ρομποτικά τους έργα και να χειροκροτήσουν τις 3 νικήτριες ομάδες.
Εκτός από την πολύ σημαντική εμπειρία του διαγωνισμού, όλες οι ομάδες παραλαμβάνουν ειδικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, ενώ ειδικές διακρίσεις δίνονται στις ομάδες που συμμετέχουν στον Τελικό.
Τα μέλη των τριών νικητριών ομάδων θα κερδίσουν laptops, tablets και φωτογραφικές μηχανές που προσφέρουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE.
WRO HELLAS
Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη σύγχρονη εκπαίδευση
Η WRO Hellas είναι ένας Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, και έχει ως σκοπό τη δημιουργία κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στη χώρα μας.
Εκτός από τον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τα τελευταία 7 συνεχόμενα χρόνια διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, World Robot Olympiad. Ο 7ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τελεί, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί τους επίσημους κανόνες διεξαγωγής από την WRO Hellas, οργανώνοντας περιφερειακούς και προκριματικούς διαγωνισμούς σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διακριθούν οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Ολυμπιάδα.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι "Ρομποτικοί εξερευνητές", βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα.
Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξη της στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς στο εξωτερικό είναι ήδη πολύ διαδεδομένη.
Όλοι οι συμμετέχοντες των διαγωνισμών έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους και να ζήσουν το μαγικό ταξίδι στο κόσμο της τεχνολογίας.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου