Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Διεθνής Διάσκεψη της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών (ΕΙ)


Διεθνής Διάσκεψη της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών (ΕΙ)

Από 4 μέχρι 5 Απριλίου 2016 έλαβε χώρα Διεθνής Διάσκεψη στην πόλη της Ρώμης με θέμα: «Η προστασία και η προώθηση της εκπαίδευσης ως δημόσιο αγαθό».
Η Διεθνής αυτή Διάσκεψη έγινε υπό την Αιγίδα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών (Εducation International) και έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Μια κρίσιμη εποχή με αλλαγές όχι μόνο στις προσδοκίες για τα σχολεία και τους δασκάλους αλλά και από τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης λόγω της μαζικής εισροής προσφύγων κάτι που έχει επηρεάσει όλους τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα που τους εκπροσωπούν, καθώς και την ευρύτερη κοινωνία σε αυτές τις χώρες.
Στην Διάσκεψη αναγνωρίστηκε ότι παρά την υπέροχη ανταπόκριση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, υπήρξε μια συλλογική αποτυχία της πολιτικής από τις κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης και, ειδικότερα, στην ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των προσφύγων και των χιλιάδων παιδιών που έχουν ταξιδέψει από μόνα τους ως πρόσφυγες.
Η Διάσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας: «Ενωθείτε για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση» και του προγράμματος «Ενάντια στην εμπορευματοποίηση των εκπαιδευτικών συστημάτων» του οποίου ηγείται ο συμπατριώτης μας (Ελληνοαυστραλός) και Project Director, της Education International (EI) Άγγελος Γαβριελάτος…

Για τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου