Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Παιδείας, Τάκη Κατσαρού στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" του ΣΚΑΪ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Παιδείας, Τάκη Κατσαρού στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" του ΣΚΑΪ

"Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφιζε το νόμο Γιαννάκου το 2007 δε γνώριζε ότι ψηφίζει έναν φαύλο νόμο;"
Αυτό το ερώτημα απηύθυνε στον πρόεδρο της ΝΔ ο Τάκης Κατσαρός,  Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, από την εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΣΚΑΙ."
Ο κ. Κατσαρός είπε, ότι, όταν, το 2007 ψηφίστηκε η επίμαχη ρύθμιση, αναφορικά με τους παράτυπους  τίτλους σπουδών των ιδιωτικών ΤΕΕ, που έκλεισαν λόγω σειράς παρατυπιών και ατασθαλιών στη λειτουργία τους, ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής της ΝΔ και, προφανώς, υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο. "Πως γίνεται", αναρωτήθηκε ο κ. Κατσαρός, "να εγκρίνει τότε μια διάταξη που σήμερα τη θεωρεί μνημείο φαυλότητας; Πως δικαιολογείται, να  εγκαλεί με περισσό θράσος τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και να του επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, επειδή, προτίθεται, επιτέλους, με εννέα χρόνια καθυστέρηση να εφαρμόσει το νόμο; Ένα νόμο της ΝΔ και της κυρίας Γιαννάκου, που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται, για τον απόλυτο πολιτικό παραλογισμό, για μια ακόμη μεγαλειώδη γκάφα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οφείλεται στη μικροπολιτική του αντίληψη, στην επιπολαιότητα και στον επιφανειακό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα κρίσιμα και πολύ ευαίσθητα ζητήματα του χώρου της Παιδείας" σημείωσε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Κατσαρός.
"Έχουν προηγηθεί οι γκάφες για τους μαθητές-πελάτες και για τα ολοήμερα δημοτικά που δήθεν καταργεί το Υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά. Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τη σύγκληση της οποίας ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας. Εκεί, με ιδιαίτερη ανυπομονησία ο Νίκος Φίλης θα περιμένει τον κ, Μητσοτάκη, να εξηγήσει τις μεταμορφώσεις του, να δώσει εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει και να καταθέσει τις προτάσεις που διαθέτει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράτυπων πτυχίων" κατέληξε ο κ. Κατσαρός.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου