Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ


 Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων

Συνάδελφοι, ακολουθεί ένα περίγραμμα των κινήσεων που κάναμε μέχρι τώρα και μια ενημέρωση γι’ αυτές που θα γίνουν.
-Την Πέμπτη 21/4/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία των ΑΝΕΛ με τους υπεύθυνους Παιδείας, μαζί με άλλους αναπληρωτές συναδέλφους. Ενημερώθηκαν για την αντίθεσή μας στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και ζητήσαμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου.
-Την Παρασκευή 15/4/2016 συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ έξω από το υπουργείο, με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου. Μέλος του ΔΣ ήταν παρόν στη συζήτηση με τον υπουργό.
-Τη Δευτέρα 25/4/2016 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της σελίδας " ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ" και συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε με εκπρόσωπο του κόμματος, μαζί με άλλους αναπληρωτές , απαιτώντας την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Κατόπιν μαζί με συναδέλφους , ακολούθησαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους Παιδείας των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη Βουλή ενημερώνοντας για τον αντίκτυπο της τροπολογίας ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα.
–Την Τρίτη 26/4/2016 ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπεύθυνους Παιδείας των δυο κομμάτων της Κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλίσουμε την απόσυρση της διάταξης με τον προτεινόμενο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών.
-Την Τετάρτη 11/5/2016 εκ νέου συνάντηση στη Βουλή με τους υπεύθυνους Παιδείας των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΟΤΑΜΙ για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για δημοτικά σχολεία.
-Την Παρασκευή 13/5/2016 δώσαμε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τα δημοτικά σχολεία. Ο συνάδελφος αναπληρωτής και Πρόεδρος του Συλλόγου μας παραβρέθηκε στη συνάντηση της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη.
-Την Τρίτη 17/5/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σύμβουλο του Υπουργού ενημερώνοντάς τον για τις επιπτώσεις που θα έχει η Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων στον κλάδο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα. Επιμείναμε να μην προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Προτείναμε επίσης κατά την ανακατανομή του ΕΣΠΑ να προβλεφθεί η πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων, πλήρους ωραρίου και συναδέλφων ειδικοτήτων με έργο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών προσφύγων, που εκτιμώνται πάνω από 18.000, έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι που δούλεψαν φέτος να δουλέψουν και την επόμενη χρονιά.
Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα ( ΠΑΣΟΚ- ΔΗΣΥ, ΚΚΕ).
Αναμένεται σύντομα συνάντηση με τους συνεργάτες του κ. Φίλη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη συνάντηση θα απαιτήσουμε: 
-ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για το φερόμενο ως "Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου". 
-Ορισμό ενός ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ που θα είναι μόνιμα υπεύθυνος του Ολοήμερου Τμήματος.
-Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να εγγράφονται και να φοιτούν ΟΛΟΙ οι μαθητές που οι γονείς τους το επιθυμούν, χωρίς διακρίσεις.
-ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της πρωινής ζώνης (7.00 – 8.00).
-ΣΤΗΡΙΞΗ των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και ίδρυση και λειτουργία Τμημάτων ένταξης σε όλα τα σχολεία μας.
-ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ στα οργανικά κενά.
-Την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων πλήρους ωραρίου και καθηγητών ειδικοτήτων στις ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.
Συνάδελφοι χρειαζόμαστε βοήθεια, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η πίεση πρέπει να είναι συνολική. Το ισχυρό μας όπλο, που είναι η κινητοποίηση όλων των συναδέλφων δεν το χαρίζουμε σε κανέναν… Είναι δεδομένη η συνεργασία μας με τον συνδικαλιστικό μας φορέα προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Να είναι όλοι σίγουροι ότι οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες.
Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου