Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες (PHD) εσωτερικού ύστερα από 5 χρόνια

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
 
Υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες (PHD) εσωτερικού ύστερα από 5 χρόνια

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρησης Τομεακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ. και ανάδοχο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εξασφάλισαν κοινοτικά κονδύλια από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την ενίσχυση νέων επιστημόνων για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.
Είναι η πρώτη φορά ύστερα από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 που το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει υποτροφίες εσωτερικού για υλοποίηση διδακτορικής έρευνας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ανάσχεση της εκροής νέων επιστημόνων.
Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών συνολικά διακοσίων έντεκα (211) θέσεων σε τρεις (3) επιστημονικούς τομείς, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, χρονικής διάρκειας το ανώτερο έως τριάντα έξι (36) διαδοχικούς μήνες με μεικτά μηνιαία τροφεία ύψους 816,90 ευρώ.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση νέων ερευνητών και η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω της διδακτορικής έρευνας με κριτήριο επιλογής την επιστημονική επάρκεια των υποβληθεισών προτάσεων, την καινοτομία και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου