Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ.: "ΘΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ;;"





 Λάβαμε και αυτονήτως δημοσιεύουμε επιστολή και μια εικόνα, της φίλτατης συναδέλφου Αποστολίας Ράπτη, σε σχέση με την ανάρτηση στο ιστολόγιο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ με θέμα: "ΘΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ;;" - http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/05/blog-post_30.html -, στην οποία δημοσιεύθηκε επιστολή του συναδέλφου Αργύρη Μπίρη.

 

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 


Επειδή πρόσφατα διάβασα κάτι που δείχνει πόσο άρρωστοι είναι κάποιοι άνθρωποι, πόσο διακατέχονται από εμμονές για τις δικές τους αποτυχίες αν και τους χαρίστηκαν θέσεις και αξιώματα και πάντα τους φταίνε οι άλλοι για τις αποτυχίες τους ..!!!

Και επειδή προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ιστοσελίδες που διαβάζουν χιλιάδες συνάδελφοι για να δημοσιεύουν τα ψεύδη τους, είναι καλύτερα να κρατάς μια τέτοια ομπρέλα και να μην τους βλέπεις. Ο ήλιος μας είναι πολύτιμος και η ηθική μας ακεραιότητα γνωστή για να μην ασχολούμαστε μαζί τους!!!


Αποστολία Ράπτη

Κοινωνικός Λειτουργός(ΠΕ30) – ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας



3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε κα Ράπτη, ο σοφός λαός διόλου τυχαία δεν έβγαλε την παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Στην επιστολή μου, δεν ανέφερα ούτε την ιδιότητα του υπαλλήλου που με αλλοπρόσαλλες αναφορές προσπάθησε ανεπιτυχώς να με φθείρει, να με διαβάλλει και να καταστρέψει την καριέρα μου, ούτε φυσικά το όνομά σας, όπως εσείς ανερυθρίαστα και χωρίς αναστολές και περιστολές κάνετε. Δεν θα περίμενα και τίποτα καλύτερο από εσάς. Τολμάτε και με κατηγορείτε ως άρρωστο; Κάνετε προβολές; Εσείς που αναστατώσατε και αναστατώνετε μία ολόκληρη υπηρεσία τολμάτε να με διαβάλλετε; Πέρα από το να με προσβάλλετε σε καθημερινή βάση εμένα ως προϊστάμενο, λόγω του φθόνου σας, που και σε αυτή την επιστολή-δηλητήριο που στείλατε ξεχειλίζει, αλλά και τους συναδέλφους σας τι άλλο κάνατε ποτέ για την υπηρεσία;
    Ακόμη και το ιστορικό που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. είναι δικής μου κατασκευής, κατατεθειμένο εξαρχής στο πλαίσιο της προσφοράς μου εκεί. Οι φόρμες που συμπληρώνετε, το δίκτυο, η βάση δεδομένων, επίσης. Ακόμη και τα γραφεία και τις καρέκλες που στρογγυλοκάθεστε τα έχω κουβαλήσει προσωπικά. Σεις δεν κουνήσατε ποτέ το δακτυλάκι σας για τίποτα: Το μόνο που κάνατε ήταν να επιτίθεστε με τρόπο που προδίδει ότι κουβαλάτε πολλά μέσα σας, μα δεν θέλω να μπω στη θέση του ψυχοθεραπευτή σας εδώ.
    Όσο για την επιλογή μου στη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου; Φυσικό επακόλουθο ήταν. Στο κάτω κάτω διαθέτω επιπλέον και τρία πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακό με υποτροφία στο Εδιμβούργο και άλλο μετ’ επαίνων, και διαθέτω δημοσιεύσεις σε περιοδικά που ούτε σε θέση να διαβάσετε δεν είστε, σε αντίθεση με τα δικά σας προσόντα που χτίσατε οπορτουνιστικά και σε ένα κράτος που ισοπεδώνει αντί να αναδεικνύει την αριστεία, φανερό άλλωστε και από το ασύντακτο κείμενό σας: Ήδη στην πρώτη σας περίοδο λόγου λείπει η κύρια πρόταση, αν και δεν περιμένω και να το καταλάβετε αυτό...
    Κυρίως όμως έδειξα γνήσιο ενδιαφέρον για την υπηρεσία. Όταν ανέλαβα, η λίστα αναμονής μηδενίστηκε, έφερα καθηγητές από το εξωτερικό να παραδώσουν σεμινάρια για πρώτη φορά στα χρονικά (κάνετε μήπως ότι δεν τα θυμάστε;), κατάφερα ώστε για πρώτη φορά να αρχίσουν να καλύπτονται τα λειτουργικά μας έξοδα από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, έφτιαξα την ιστοσελίδα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (ίδια παραμένει έκτοτε...), ξεκίνησα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, έφτιαξα ροή εργασίας, δημιούργησα ομάδες παρέμβασης σε σχολεία, έβγαλα την υπηρεσία προς τα έξω, την τοπική κοινωνία, με θετικές ειδήσεις επιτέλους στα τοπικά μέσα. Ήταν μια δημιουργική και δύσκολη εποχή που την αμαύρωσε μόνον η άδικη και άστοχη μετακίνησή μας και εσείς προσωπικά με τη συμπεριφορά σας, τουλάχιστον για όσο είχα αναλάβει τη διοίκηση, όχι ότι είσαστε και πολύ διαφορετική τις λοιπές περιόδους...
    Όσο για το ύφος σας και το ποιηματάκι που αναρτήσατε; Με ανοησίες και έλλειψη επιχειρημάτων φυσικό είναι να καταφεύγετε σε αντιγραφές στίχων από το διαδίκτυο. Δεν νομίζω ότι έχετε και ανώτερη αντιληπτική ικανότητα και ότι είστε ικανή για κάτι παραπάνω από αντιγραφές, για να είμαι ειλικρινής. Τον ήλιο μέσα σας νομίζετε ότι έχετε; Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, μάλλον με όξινη βροχή θα σας παρομοίαζα. Όπως και να έχει κα Ράπτη, το λεκτικό σας bullying σε μένα τουλάχιστον δεν θα περάσει. Κι αν θεωρείτε νίκη σας το γεγονός ότι ζήτησα κι ευτυχώς έλαβα μετάθεση για το ειδικό σχολείο του ιδρύματος αγωγής ανηλίκων, διόλου δεν είναι έτσι, σας διαβεβαιώ. Απλώς, ξέρετε, η ζωή είναι μικρή για να την περνάω δίπλα σε τοξικά άτομα σαν και του λόγου σας.
    Να διευκρινίσω για το τέλος ότι δεν πρόλαβα να σας απαντήσω εγκαίρως, είμαι βλέπετε πολύ απασχολημένος εκεί που εργάζομαι: Την ημέρα που σεις αναρτήσατε αυτό το αίσχος, βρισκόμουν στην Ισλανδία, για σεμινάριο στο οποίο οργάνωσα τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Κι άλλο μας περιμένει το Ιούλιο, βραβευόμαστε οσονούπω και για την ταινία μας "Τα Παπούτσια" στο Teachers4Europe και πάμε στις Βρυξέλλες να τη δείξουμε στην Ευρώπη. Σεις, καθίστε να λυσσομανάτε και να αφρίζετε προς πάσα κατεύθυνση και να τρώγεστε με τα ρούχα σας, γνωστό άλλωστε το ποιον σας τοις πάσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή