Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το θεραπευτικό παιχνίδι ταξιδεύει στη Φλώρινα. Ημερίδα με θέμα: "ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το θεραπευτικό παιχνίδι ταξιδεύει στη Φλώρινα

Ημερίδα με θέμα"ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"


Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" και "ΑΛΜΑ" συμμετέχοντας ενεργά σε κοινωνικές δράσεις που σκοπό έχουν την ανατροπή καθιερωμένων κοινωνικών αντιλήψεων σε σχέση με την Αναπηρία, κάθε μορφής, σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, με το Κέντρο Υποστήριξης Γονέων και με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας σας προσκαλούν στην ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν στη ΦΛΩΡΙΝΑ με θέμα: "ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ - ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ".
Η Ημερίδα θα λάβει χώρα  την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρες 10:00 - 14:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).
Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) νηπιαγωγούς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που αναζητούν Πρακτικούς τρόπους διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθημάτων – Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
10.00 10.30:   Χαιρετισμοί
10.30-11.00:  "Η Κοινωνική Διάσταση του Αυτισμού", Νταφούλης Βάιος, Παιδοψυχίατρος
11.00-11.30:   Μια μητέρα μιλάει.
11.30-12.30:  "Το θεραπευτικό παιχνίδι και ο Αυτισμός. τρόποι διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθημάτων, Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων", Στέεμαν - Κοκκαλίδου Μαρέικε, Παιδοψυχολόγος
12.30-13.00:   Προβολή Βίντεο
13.00-13.30:   Ανακοινώσεις - διάλειμμα
13.00-14.00:  "Ποιος έχει τον έλεγχο;" Βιωματικό παιχνίδι με εθελοντές του Κέντρου Υποστήριξης Γονέων
14.00-14.30:   Ερωτήσεις - Συζήτηση

Απέναντι στη βαρβαρότητα του «πολιτισμού» μας απαντάμε με την τέχνη του διαφορετικού, με σεβασμό στην Αναπηρία και με έμπρακτη υποστήριξη εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη μας.

Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο Διαδίκτυο:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: http://www.anavathmisi.net.gr
Κέντρο Υποστήριξης Γονέων: http://kyg.gr/
Δείτε τις εκδηλώσεις μας στο facebook:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου