Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

"Ανάγκη για άμεσο επαναπροσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου"...Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων εκπαιδευτικών


Την Πέμπτη 19/5, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ η έκτακτη συνέλευση/σύσκεψη με τα σωματεία του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων εκπαιδευτικών. Μετά την κινητοποίηση στο ΥΠΠΕΘ (13/5), που επιβεβαίωσε τις χιλιάδες επικείμενες οριστικές απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την κατάργηση νηπιαγωγείων, εκπαιδευτικών δομών της ειδικής αγωγής, του ολοήμερου προγράμματος/ειδικοτήτων στην Π.Ε/διδακτικών αντικειμένων (βλ. Ενιαίος τύπος ολοήμερου δημοτικού σχολείου), θεωρήσαμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσο επαναπροσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου. Με δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΔΕΝ έγινε δεκτή η παρουσία εκπροσώπων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αφού το Υπουργείο απαγόρευσε την είσοδο σε γονείς-αναπληρωτές, ενώ συγκεκριμένα μέλη των ομοσπονδιών συνηγόρησαν, ως αγαστοί συνεργάτες του υπουργού και γνήσιοι εκφραστές της συναλλασσόμενης-συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, και βάσει της έως τώρα αδράνειας πολλών σωματείων σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό πλαίσιο, αποφασίσαμε να ορίσουμε τα χαρακτηριστικά της κλιμάκωσης ως εξής:
1.      ΑΜΕΣΗ διακίνηση της επιστολής του Συντονιστικού προς τους γονείς και μέσω σωματείων και στα σχολεία ταυτόχρονα με την ενημέρωση συναδέλφων (μόνιμων και αναπληρωτών) για το τι σηματοδοτούν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου για το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, το εργασιακό καθεστώς μόνιμων/αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συγκροτούμε κλιμάκια σε κάθε σωματείο, εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε την ενημέρωση των συναδέλφων! Αν ο κλάδος δεν αντεπιτεθεί στις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών που χρόνια τώρα κάλυπταν πάγιες ανάγκες, επόμενο βήμα του Υπουργείου θα είναι οι απολύσεις μόνιμων συναδέλφων!  
2.      ΠΙΕΣΗ στα σωματεία για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων με τη συμμετοχή και των συλλόγων γονέων σε αυτές, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος, γονείς και μαθητές και να παρθούν συλλογικά αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Για το αμέσως επόμενο διάστημα προτείνουμε κινητοποιήσεις στις κατά τόπους διευθύνσεις, ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας με προκήρυξη απεργίας από τις ομοσπονδίες.  

Παρεμβαίνουμε στα ΔΣ των ομοσπονδιών απαιτώντας οι αποφάσεις τους να συντάσσονται με τα αιτήματα του κλάδου.
3.      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Παρασκευή 27/5  στις 15:00 στα γραφεία της ΔΟΕ, για να απαιτήσουμε μαζικά και δυναμικά την  άμεση προκήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, την ανάδειξη των χιλιάδων απολύσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προγραμματίζει το υπουργείο παιδείας, τη  βίαιη καταστρατήγηση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Εγκαλούμε το συνδικάτο για την έως τώρα στάση του, δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια γραφειοκρατικού συνδικαλισμού στις πλάτες χιλιάδων απολυμένων συναδέλφων. Ο ρόλος των συνδικάτων είναι να οργανώνουν τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων και όχι να διαπραγματεύονται με την πολιτική ηγεσία κεκλεισμένων των θυρών. Δεν αποχωρούμε από τα γραφεία της ΔΟΕ αν δεν δεσμευτούν ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης! Τα σωματεία και τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων τώρα!
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια για ηττοπαθή στάση, μετάθεση κινητοποιήσεων «από Σεπτέμβρη και βλέπουμε». Το μέγεθος της επίθεσης είναι τέτοιο που μόνο  η μάχη μέχρι τέλους μπορεί να είναι η απάντηση. Για να φέρει ο αγώνας μας νίκες και να ανατρέψει τα αντι-εκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου, απαιτείται αγωνιστικό πρόγραμμα με χαρακτήρα απεργιακής κλιμάκωσης, όσο ακόμα βρισκόμαστε στη δουλειά, και απόφαση του κλάδου ότι κανένα σχολείο δε θα ανοίξει, όσο η επίθεση συνεχίζεται!
Αποκαλύπτουμε τα πραγματικά σχέδια του υπουργείου παιδείας για το δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του, σπάμε στην πράξη τα «παιδαγωγικά» τους κατασκευάσματα: περικοπές, καταργήσεις και απολύσεις ΔΕΝ συνάδουν με την αναβάθμιση και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας όσο και αν «δουλεύει» η κυβερνητική προπαγάνδα. Υπερασπιζόμαστε το  δημόσιο σχολείο για το οποίο εμείς παλεύουμε και στο οποίο προτάσσεται η ουσιαστική παιδεία των μαθητών, δεν χωρούν η απαξίωση και οι τεχνητοί διαχωρισμοί μεταξύ των εκπαιδευτικών, όλα τα διδακτικά αντικείμενα έχουν εξίσου βαρύνουσα σημασία στα αναλυτικά προγράμματα.
Συστρατευόμαστε με όλη την κοινωνία κόντρα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που τσακίζει την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας.  Το δημόσιο σχολείο και η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλουν να δείξουν τον δρόμο της αντίστασης, να ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων, να συμβάλουν στον ξεσηκωμό της κοινωνίας.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
● ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΥΠΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ Α’ ΑΝΑΘΕΣΗ
● ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΚΠ. ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ)
●  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
● ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848-ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
● ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
● ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ-ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου